De Warmste Week gaat van start met 2033 goede doelen, en lanceert actie “geef je tijd aan iemand”

De Warmste Week
VRT De Warmste Week
Vanaf morgen, woensdag 18 september, is het nog drie maanden aftellen voor De Warmste Week 2019. In de week voor kerst viert De Warmste Week de massale inzet van Vlaanderen in een verbindende mediaweek, met de steun van alle VRT-netten.

Morgen is ook het startschot voor alle Vlamingen om zich massaal in te zetten voor de goede doelen die hen persoonlijk raken. Dit jaar werden er maar liefst 2033 goede doelen - divers in hun thema en werking - door de Koning Boudewijnstichting goedgekeurd voor hun deelname aan De Warmste Week 2019. Uit een bevraging van de Koning Boudewijnstichting bij de goede doelen van vorig jaar blijkt ook de belangrijke maatschappelijke impact van De Warmste Week.

Organiseer en registreer een actie

Iedereen die een geldinzamelingsactie gaat organiseren voor een van de 2033 goede doelen kan vanaf morgenochtend terecht op dewarmsteweek.be om zijn actie te registreren. 

Help een goed doel als vrijwilliger

Naast een actie kan je een goed doel van De Warmste Week dit jaar ook steunen door er in december te gaan helpen als vrijwilliger. Het startschot voor het vrijwilligen bij de goede doelen van De Warmste Week geven we op donderdag 5 december - de internationale dag van de vrijwilliger.

Tussen donderdag 5 en dinsdag 24 december nodigen de goede doelen iedereen uit om bij hen te komen proeven van vrijwilligerswerk. Vanaf november kan je je inschrijven op dewarmsteweek.be om te kijken bij welk goed doel in jouw buurt je welkom bent om te helpen als vrijwilliger. Zo kan je kennismaken met de vrijwilligers in deze organisatie en het zinvol werk dat zij verrichten.

Warmathon

In de week voor kerst kan iedereen opnieuw massaal rondjes lopen voor zijn goed doel op de Warmathon. De vijfde editie van de Warmathon vindt plaats van woensdag 18 tot en met maandag 23 december. Meer nieuws op dinsdag 1 oktober.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sharyn van Besien

  Wij doen ook mee met de warmste week snoep verkoop tvv vzw poverty-group groep voor minderbedeelde mensen te helpen

 • Marijke Verheye

  Wij zijn van de aktie bracelets fur life .maken armbandjes en verkopen die voor ons goed doel saying goodbye.een organisatie die meehelpt om rouw te verwerken en die ook rouwkampen organiseert voor de kinderen.

 • Bernadette VUERINCKX

  Voor rodeneuzen dag staan de mensen van de persgroep vrijwillig ter beschikking voor rondleidingen bij VTM, ook voor de mensen van de VRT is dit een aanrader, bvb de Madammen kunnen gratis presenteren enz, enz, het is weeral de warmste week die met de pluimen gaat lopen, en dit omdat de regering er zoveel geld voor over heeft, ik nodig iedereen uit die werkt voor de openbare omroep om zich vrijwillig ter beschikking te stellen !, geen bla bla, maar doen !!!, net zoals bij VTM

 • Jan vanderwallen

  Sorry, we geven al meer dan 10 miljard per jaar aan migratie. Ik pas voor liefdadigheid vanaf dit jaar. Voor diegenen die nog wat op overschot hebben... ga je gang.

 • Sonia Van Strijdonck

  Wij zijn, sinds januari, reeds met velen samen dekentjes aan het haken van 1 meter op 1,5 meter, voor het project: "Crazy Crochet", ten voordele van de vzw Villa Max uit Hemiksem