De vakantie van Joe-presentatrice Anke Buckinx: “Voor het eerst in mijn leven een badpak gekocht”

Steven Richardson
We hebben allemaal onze manier om vakantie te vieren. De ene trekt er elke dag op uit, de andere krijg je met geen stokken uit die relaxstoel. Hoe legt Anke Buckinx (39), Joe-presentatrice, de riem af? En met wie wil zij die rustmomenten delen?

“Eerste badpak”

“Voor het eerst in mijn leven heb ik een badpak gekocht. Mijn zwangerschaps-kilo’s zijn nog niet helemaal verdwenen en ik voel me er beter in. Ook voor een man vind ik extra badstof geen probleem. Ik hoef op het strand niet te zien wat een kerel in huis heeft.”

“Zelfbruiner”

“Omdat ik met mijn huidtype een hoger risico heb op melanoom, laat ik twee keer per jaar mijn moedervlekjes controleren en mijd ik de zon. Áls ik bruin ben, komt dat door zelfbruiner. Je moet wel een goed merk kiezen, anders zie je er net zo oranje uit als president Trump. (lacht) Toen ik voor het eerst met vriendinnen op reis ging, naar

Mallorca, beleefde ik een horrorvakantie door een product tegen acne dat slecht reageerde op de zon. Na dag één was ik zó verbrand dat ik niet meer kon buitenkomen. Mijn lippen en gezicht stonden vol blaren, net een monster. De rest van de vakantie heb ik op die hotelkamer gezeten, zonder airco!”

“Toeristen afluisteren”

“Het meest sexy accent? Dat vind je ontegensprekelijk in Londen. Maar eigenlijk vind ik op vakantie niets leuker dan naast een groepje Vlamingen liggen - op het strand of aan het zwembad - en hen afluisteren. Als mijn lief dan iets zegt of vraagt, denk ik: ‘Ssssjt, ik ben aan het luistervinken!”

“Borstvoeding aan boord”

“In tegenstelling tot wat je zou verwachten met Max (2 maanden) gaan we deze zomer toch met vakantie, naar Lanzarote. Als hij op het vliegtuig niet stil genoeg is, haal ik mijn geheime wapen boven: borstvoeding. Zusje Lou (4) heeft véél prikkels nodig. Voor haar kan een waterglijbaan niet hoog, wild of snel genoeg zijn.”

“Nooit zélf op de foto”

“Op reis maak ik veel foto’s, maar nooit van landschappen of bezienswaardigheden, enkel van mensen. Tom maakt niet graag foto’s. Het gevolg is dat we, los van enkele selfies, huiswaarts keren met alleen maar kiekjes van mijn verloofde met de kinderen. Alsof ik er niet bij was. (lacht)”

“Ooit naar Canada en Australië”

“Zodra de zon schijnt, eender waar ik ben, heb ik een vakantiegevoel. Zelfs een ijsje eten in Hasselt, waar ik woon, voelt aan als een citytrip. Of met andere mama’s keuvelen aan de rand van de speeltuin. Toch heb ik enkele verre reizen op mijn bucketlist staan, voor als de kinderen wat groter zijn. Op één staat een rondreis met de mobilhome in de natuurparken van Canada en een citytrip naar Toronto, de kleine versie van New York. Canadezen zijn hippe vogels maar bovenal sympathieke mensen. En dankzij ‘Blind Getrouwd Australië’, mijn guilty pleasure tijdens mijn moederschapsrust, wil ik ook eens dat continent bezoeken.”

“Krekels en lavendel”

“Mijn favoriete uitje? Met de auto naar Frankrijk. Het geluid van krekels en de geur van lavendel in de Provence symboliseren voor mij het ultieme vakantiegevoel. Of vers stokbrood met kaas... Zelfs het onderweg zijn, in tankstations en langs de péage, vind ik gezellig. Voor een familiecitytrip vind ik Kopenhagen, fietshoofdstad van Europa, ideaal. De fietspaden zijn er dubbel zo breed en je kunt er met het hele gezin naast elkaar fietsen...”

“Applaus voor de piloot”

"Ik ben allesbehalve tuk op vliegen. Zo zit ik bijvoorbeeld nooit aan het raampje. En hoewel ik niet gelovig ben, maak ik stiekem een kruisteken voor we opstijgen. Ook houd ik m'n fingers crossed tot we de veiligheidsgordel mogen uitdoen. Jammer dat er nog maar zelden geapplaudisseerd wordt als een vliegtuig veilig landt. Oké, het is de piloot zijn job, maar ik zie er de charme wel van in."

Ik ga op reis en ik neem mee:

Boeken: "De voorbije jaren verslond ik de boeken van Lianne Moriarty: altijd spannend én grappig. Dit jaar tipte een vriendin 'De Zeven Zussen' van Lucinda Riley. Ben benieuwd!"

Notaboekje: "Vakantie betekent voor mij ook plannen smeden voor de toekomst. Het liefst lekker ouderwets op papier."

Snoep: "Traditiegetrouw steek ik een grote zak in mijn handbagage, anders ga ik op het vliegtuig toch maar een dure Snickers kopen."

Sneakers: "Omdat ik van tevoren zéker weet dat ik ga joggen op het strand. Maar, euh, daar komt nooit iets van in huis."

Niet te veel kleren: "Sinds een paar jaar zeul ik niet meer te veel mee. Een aanrader, zo zen dat je daarvan wordt.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.