DE MEDIAWATCHERS. “ Misschien is Pascale Naessens zelf wel het probleem in ‘De schaal van Pascale’”

PodcastIn de eerste aflevering van de gloednieuwe HLN-podcast ‘De Mediawatchers’ bespreken HLN-journalisten Mark Coenegracht, Desna Lespinoy en presentator Robin Vissenaekens onder meer de gevolgen van het recente vonnis voor Bart De Pauw en buigen ze zich over de teleurstellende kijkcijfers van het pottenbakprogramma ‘De schaal van Pascale’. Beluister de hele aflevering hierboven.

 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 3. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 1. KIJK. Voormalige miss (28) confronteert klanten wanneer ze grove berichten over haar uiterlijk leest tijdens online gesprek

  KIJK. Voormalige miss (28) confron­teert klanten wanneer ze grove berichten over haar uiterlijk leest tijdens online gesprek

  De Amerikaanse Whitney Sharpe (28) is een ex-miss en succesvolle zakenvrouw met een eigen verkoopbedrijf. W anneer het scherm per ongeluk wordt gedeeld tijdens een online gesprek met een potentiële klant, ziet ze grove berichten over haar uiterlijk. De mannen willen na het voorval verdergaan met het gesprek, maar Whitney beslist om hen te confronteren en filmt het hele gebeuren: “Het is onvergeeflijk!”