De Kampioenen redden de meubels voor Vlaamse film 2017

© VRT BMUSS
De Vlaamse film kreeg heel wat klappen in 2017. 'FC De Kampioenen Forever' zorgde op de valreep echter voor een klein lichtpuntje. De film overschreed gisteren de kaap van 300.000 betalende bezoekers. Daardoor kon het Vlaams Audiovisueel Fonds haar statistieken toch nog wat aanpassen.

'FC De Kampioenen Forever' was zonder twijfel de best bezochte Vlaamse film van 2017. De Vlaamse bezoekcijfers zorgen er zelfs voor dat de de film deze week op de eerste plaats komt te staan in de Belgische Top 10. Dat wil zeggen dat De Kampioenen zelfs 'Star Wars: The Last Jedi' voorbijsteken, en dat terwijl die film in heel België getoond wordt. 

Daarmee krijgt regisseur Jan Verheyen de eer om de twee beste presterende Vlaamse films van 2017 op zijn naam te hebben staan. Zijn andere film 'Het Tweede Gelaat' heeft intussen namelijk iets meer dan 200.000 bezoekers gehad. 

FC De Kampioenen loopt nog even verder in alle Vlaamse steden. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Christine Meersseman

    De ticketprijs aanpassen heeft weinig zin.Mensen gaan naar de bioscoop om iets te zien met inhoud.Een Euro meer of minder maakt niet veel uit...

  • Ramon Simon

    Vlaamse film voelt soms aan als een gepimpte serie. Het is te vaak drama en iets met gehandicapten. En als er een 'topper' is blijkt hij enorm tegen te vallen. Misschien de ticketprijs aanpassen.