De huwelijksreis van Pieter Aspe ontaardde in een horrorvakantie: “Dit was niet wat we verwacht
hadden...”

Pieter Aspe met zijn partner Tamara in Zanzibar.
RV Pieter Aspe met zijn partner Tamara in Zanzibar.
“Ik wilde Tamara op huwelijksreis als de prins op het witte paard schaken”, zegt Pieter Aspe (65) in Dag Allemaal. Maar dat romantische plan mocht de succesvolle thrillerauteur snel opbergen. Z’n honeymoon op het exotische Zanzibar is jammer genoeg de rotste vakantie van z’n leven geworden. En dat allemaal door een bijzonder pijnlijk zwempartijtje in zee.    

Eén week. Zo lang kende Pieter Aspe zijn vriendin Tamara toen hij haar enkele maanden geleden ten huwelijk vroeg. In januari zouden ze trouwen, vertelde hij in Dag Allemaal, in een wedding chapel in Zuid-Afrika. Maar ook dat duurde het koppel schijnbaar te lang, want half december liet Pieter op zijn Facebookpagina ­weten dat Tamara en hij elkaar op 6 december het jawoord hadden gegeven. Niet in Zuid-Afrika, zo vertelt hij ons, wel in Brugge. “Het was echt de bedoeling om in het buitenland te trouwen, maar mensen die het ons voordeden, hebben ons dat sterk afgeraden.”

Waarom?

Omdat de administratieve afhandeling van zo’n buitenlands huwelijk niet altijd zo gemakkelijk is. Zo hoorden we een verhaal van mensen die getrouwd zijn in Thailand en bij wie een cruciale stempel op een ­document bleek te ontbreken. ‘Papier ­terugsturen en laten afstempelen’, denk je dan. Maar nee, die mensen zijn helemaal terug naar Thailand moeten vliegen voor die ene stempel.

En in die rompslomp hadden jullie geen zin?

Wij wilden geen gedoe, en dus zijn we gewoon hier in Brugge getrouwd. Met in ons achterhoofd dat we op huwelijksreis dan wel iets symbolisch zouden doen. 

Eens die beslissing genomen, zijn jullie zeer snel getrouwd.

In Brugge moet je drie weken wachten tussen de datum van de aanvraag en de trouw. De eerste optie die vrij was, was 6 december, op Sinterklaas. We hebben die datum zeker niet met opzet gekozen, maar het is wel gemakkelijk om te onthouden.

Ben je het al gewoon om Tamara je vrouw te noemen? 

Soms klinkt het nog een beetje raar, omdat het allemaal zo snel is gegaan. Maar ik heb het al eerder gezegd: waarom zouden we langer moeten wachten? Ik ken zo veel mensen die een hele tijd samen zijn vooraleer ze trouwen, en dan tot de conclusie komen dat het niet lukt. Ik ben honderd procent zeker van mijn liefde voor Tamara.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Natascha Willems

    Waarom zouden zij daarover liegen ? Ik ken ook mensen die niet tevreden waren. En als je al eens de ware liefde bent tegengekomen en daarna terug relaties aangaat voel je heel goed aan welk vlees je in de kuip hebt. Ik kan hen dus zeer goed begrijpen. Veel geluk samen.

  • Charly Pauwels

    Ik geloof niet veel van dat verhaal. Ik ging tweemaal per jaar naar Zanzibar. Prachtig eiland. Super vriendelijke mensen. Alles kan onderhandeld worden... ook als je geen cash hebt. Zelfs boetes zijn bespreekbaar. Overal wordt gemeld dat er zeeëgels zijn en dat de koralen scherp zijn en dat je dus best beschermend schoeisel draagt. Misschien niet gelezen Mr Aspe???

  • thierry de koninck

    Behalve zijn hart ook zijn verstand verloren