Exclusief voor abonnees

De grote biecht van Jo Vally, gesteund door dochter Carmen: “Ik steunde papa’s keuze voor een minnares”

Jo Vally en dochter Carmen
Kristof Ghyselinck Jo Vally en dochter Carmen
“Als kind al zag ik de kloof tussen mijn ouders almaar groter worden”, zegt Carmen (32), de dochter van Jo Vally (60) en Marcella (59), in Dag Allemaal. Voor het eerst laat zij zich publiekelijk uit over de al jaren aanslepende huwelijksproblemen van haar ouders. Op vraag van Jo zelf, die op zijn zestigste in het reine wil komen met zichzelf.

Jo Vally - echte naam Valère ­Lauwers - en zijn enige dochter Carmen, zijn oogappel. Het zijn twee handen op één buik, al geven ze grif toe dat ze weleens ruzie kunnen maken en ontkennen ze niet dat er strubbelingen zijn geweest. Dat Jo het niet altijd zo nauw nam met de huwelijkstrouw, is geen geheim. Maar wat gebeurd is in het verleden, weegt op zijn gemoed, zo blijkt. “Ik ben er toch wel bang voor geweest dat ik mijn dochter gekwetst had en dat ze zou zeggen: ‘Wat steek je toch allemaal uit? Ik bekijk je niet meer!” zegt hij emotioneel. “Carmen is mijn enige dochter, hé. Ons mirakelkindje, want eigenlijk konden Marcella en ik geen kinderen krijgen. Als er iets tussen ons zou komen, zou ik dat héél erg vinden.”

Net als Willy

Het interview met Willy Sommers en zijn (lang geheime) dochter ­Annemie dat enkele weken geleden in Het Laatste Nieuws verscheen, heeft Jo aan het denken gezet. “Ik was enorm getroffen door de liefdevolle band die uit hun gesprek naar voren kwam, ondanks hun ­vertroebelde relatie in het verleden”, verduidelijkt hij. “Annemie zei dat ze zich afvroeg of ze ‘Willy’ of ­‘papa’ moest zeggen tegen hem, wanneer ze hem voor het eerst in lange tijd terugzag. Toen ik dat allemaal las, dacht ik: zo’n gesprek moet ik ook eens met ons Carmen voeren. Om nog eens een aantal zaken duidelijk tegenover elkaar uit te spreken, want er is wel het een en het ander gebeurd.”

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rene Philips

  Een van de meest openlijke gesprekken ooit. Proficiat Jo.

 • MYRTHE PASS

  Jo Vally wil in het reine komen bij zijn dochter, maar hij denkt nu nog geen minuut aan zijn vrouw.

 • jos indigne

  Misschien vond Marcella ook wel een pleziertje

 • François Nuyts

  Die Valére toch he , precies of zijn vrouw zou niet geweten hebben dat hij scheve schaatsen in zijn schoenenkast had staan ...

 • raf degryse

  Bezint voor ge begint , ook voor bv's