Charles en Diana
Volledig scherm
PREMIUM
Charles en Diana © epa

De eerste uren en dagen na de dood van prinses Diana: “De tv’s van Harry en William werden meteen weggehaald”

Royalty“‘Waarom moet dit ons weer overkomen?’, huilde prins Charles. Hij zag zijn toekomst voor zijn ogen uit elkaar vallen.” Het zijn opvallende taferelen die royaltywatcher Andrew Morton beschrijft. In zijn boek bekijkt hij de eerste kritieke uren en dagen na de dood van prinses Diana van naderbij. Hij hoorde van intimi hoe achterdochtig de Queen was, hoe William en Harry ingelicht werden en hoe Charles helemaal overstuur raakte. “De Queen werd daarna ook gedwarsboomd door bepaalde paleismedewerkers.”

 1. Onze royalty-expert keek naar Netflixdocu ‘Harry & Meghan’: “Een beetje teleurstellend”
  Play
  Royalty

  Onze royalty-ex­pert keek naar Netflixdo­cu ‘Harry & Meghan’: “Een beetje teleurstel­lend”

  De Netflixkijkers hebben er twee jaar lang op moeten wachten, maar prins Harry (38) en Meghan Markle (41) hebben het eerste deel van hun eigen docureeks gelanceerd. In de eerste drie afleveringen praten Harry en Meghan onder meer over hoe ze elkaar hebben ontmoet en gaat het vooral over de last die ze hadden van de paparazzi. Onze royalty-expert Wim Dehandschutter bekeek de beelden en reageert teleurgesteld: “Ik verwachtte heel veel van deze afleveringen, maar het is er naar mijn gevoel niet helemaal uitgekomen”, zegt hij bij ‘HLN LIVE’.
 1. RECENSIE. ‘The Patient’: “Een kuitenbijter, maar tenminste anders dan alle seriemoordenaarshows die u recent zag”
  PREMIUM
  TV

  RECENSIE. ‘The Patient’: “Een kuitenbij­ter, maar tenminste anders dan alle seriemoor­de­naar­shows die u recent zag”

  De meest zielige man op uw kijkbuis wordt dezer dagen vertolkt door Steve Carell. De acteur die vooral bekend is voor z’n komische rollen in onder meer ‘The Office’ en ‘Evan Almighty’ speelt in ‘The Patient’ een Joodse therapeut die worstelt met het orthodoxe geloof van z’n zoon, rouwt om z’n zopas overleden vrouw en daarbovenop ook nog eens ontvoerd wordt door een patiënt die een seriemoordenaar blijkt te zijn, maar daarvan af wil. Of deze nerveuze thrillerreeks op Disney+ ook zo therapeutisch is dat het een doorbraak in het controversiële seriemoordenaar-genre kan forceren? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.