Exclusief voor abonnees

De drie mannen achter het succes van K3: “Als Klaasje, Hanne en Marthe ermee ophouden, vrees ik dat het voorbij is”

Kristof Ghyselinck
Mensen reageren al eens meewarig als het over de liedjes van K3 gaat. “Ach, dat stoort ons niet”, zeggen Miguel Wiels (46), Peter Gillis (57) en Alain Vande Putte (53), die al 20 jaar de hitleveranciers van de groep zijn. “Maar als volwassenen ons komen zeggen dat ze de liedjes beter vinden dan verwacht, doet dat natuurlijk wel deugd.”

Peter, Alain en Miguel stonden twee decennia geleden mee aan de wieg van K3. Maar pas nu worden ze voor ‘t eerst gelauwerd met een plek in de Eregalerij, van Radio 2. Speciaal voor de gelegenheid maakten de drie mannen een hippe rapversie van ‘Heyah Mama’. “Het nummer waar het allemaal mee begonnen is en waar voor ons het meeste nostalgie aan vast hangt”, zegt Peter. Nochtans ging het meteen goed mis. In 1999 kreeg K3 met dat liedje in ‘Eurosong’ ­vernietigende kritiek van Marcel Vanthilt.

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pier Langemans

  Marketing voor kinderen...

 • robert luytens

  Kunstmatige K3 zou me nooit kunnen bekoren....ik zou het vergelijken met plastieken bloemen , oogt mooi maar heeft geen enkele meerwaarde.

 • Theo Van Hoof

  Geen fan van Van Tilt, maar in deze had hij gelijk. Kinderliedjes. En dan nog vooral voor meisjes.

 • Serge Aernoudt

  Bij mij was het al over na de eerste echte K3 zijnde Karen Kristel en Kathleen. Al het andere is faken. Allemaal zo gemaakt, niets meer van uit het hart. Kanne, Karthe en Klaasje vormen zelf zo geen K3

 • DANNY WITTEVRONGEL

  Het grote succes ( lees hits ) is al duidelijk lang voorbij , alleen wordt het nog kunstmatig in leven gehouden voor de poen die ermee te scheppen valt.