Jacky Morel in ‘Het Pleintje’.
Volledig scherm
Jacky Morel in ‘Het Pleintje’. © VRT

‘De Collega’s’-acteur Jacky Morel (88) is overleden

ShowbizzDe Vlaamse acteur Jacky Morel (88) is overleden, dat meldt zijn dochter. Morel sukkelde al enkele jaren met zijn gezondheid. De Gentenaar is zondag in een home in Ukkel overleden. Hij was onder meer bekend van zijn rol als Baconfoy in de serie ‘De Collega’s’. 

78 reacties

 • jean claude schepens

  1 maand geleden
  Ik zie hem nog als jonge kerel spelen in succes volle jeugd serie Kapitein Zeppos in de zestiger jaren op "den Bee-eiR-Tee" ; pure nostalgie (natuurlijk voor de liefhebbers) ... NJ
 • michel bryssinckx

  1 maand geleden
  Fantastisch acteur. Sterkte aan de familie
 • Jozef Vermeulen

  1 maand geleden
  De Collega's was puur amateurtheater.
 • André Gijbels

  1 maand geleden
  We hebben wat af gelachen bij " de collega's"
 • Rudy Ceulemans

  1 maand geleden
  Puur jeugdsentiment...dank u Jacky voor de mooie momenten.
 1. 40 jaar geleden waren 'De Collega's' niet overal populair: "2 miljoen kijkers amuseren is onze taak niet”, zeiden BRT-piefen
  PREMIUM

  40 jaar geleden waren 'De Collega's' niet overal populair: "2 miljoen kijkers amuseren is onze taak niet”, zeiden BRT-pie­fen

  Dwarsligger Jean De Pesser, drankorgel Philemon Persez en de lispelende secretaresse Kris Berlo: het zijn iconen van de Vlaamse tv. Geweldig ook om deze 'Collega's 1.0' terug te zien in de 2.0-versie. "De straten en cafés waren leeg als 'De Collega's' werd uitgezonden, frituren pasten hun openingsuren aan", zeggen Jaak Van Assche (78), René Verreth (78) en Agnes De Nul (63). "Maar we waren té populair voor de openbare omroep."
 2. 'De Collega's 2.0': zij worden de nieuwe Jomme Dockx, Persez en Verastenhoven (volgens ons)
  Showbizz

  'De Collega's 2.0': zij worden de nieuwe Jomme Dockx, Persez en Verastenho­ven (volgens ons)

  Jan Verheyen werkt aan een nieuwe film rond de iconische 'Collega's'. Met - naast gastrollen voor enkele oud-gedienden - allemaal nieuwe acteurs. Zij krijgen een andere naam, maar hun personages hebben dezelfde karaktertrekken als de originele Collega's. Initiatiefnemer Ben Segers wordt een Jean De Pesser-achtige figuur. Over de andere acteurs werd officieel nog niets beslist. Wij weten wie perfect zou zijn voor welke rol. Jan, dit zijn onze favorieten!
 1. Katja Retsin blikt met dochter Milla vooruit naar haar plechtige communie: “Dankzij een talentencoach is ze enorm opengebloeid”
  PREMIUM
  Showbizz

  Katja Retsin blikt met dochter Milla vooruit naar haar plechtige communie: “Dankzij een talenten­coach is ze enorm openge­bloeid”

  Milla (11), de dochter van Katja Retsin (48) en Jan Schepens (50), is een sandwichkind. Ze moet de spotlights met andere woorden vaak afstaan aan oudere zus Manou (15) en jongere broer Matisse (7). Maar in 2021 krijgt zij de meeste aandacht, nu ze haar plechtige communie doet en naar het middelbaar gaat. “Ze staat steeds meer op haar strepen en dat is mooi om te zien”, vertelt Katja. Al zorgde de coronacrisis ook al voor traantjes bij het gezin Retsin. En dan is er nog de financiële impact. “In maart zit Jan exact één jaar zonder inkomen. Extra’s zitten er op dit moment niet in.”
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Arnold Schwarzenegger krijgt vaccin: "Volg mij als je wil overleven"
  Play

  Arnold Schwarzen­eg­ger krijgt vaccin: "Volg mij als je wil overleven"