De bodyguard van Dominique Persoone werd in Congo doodgeschoten: “Het is echt erg”

rv
Njam!-chef en chocolatier Dominique Persoone (50) gaat een chocoladefabriek in Congo oprichten. Hij ging er een paar maanden geleden op verkenning. In Primo vertelt hij er meer over. 

Het was er niet altijd veilig, zo blijkt al snel uit het interview met de chocolatier. “Er is een stam die mensen ontvoert, hen levend opensnijdt om dan hun rauwe lever op te eten. Ze geloven dat ze dan de kracht van die persoon overnemen. Toen we de weg opgingen kregen we een spuit mee. Mochten we in handen vallen van zo'n bende dan moesten we onszelf gewoon die spuit toedienen om er een einde aan te maken", vertelt hij. “Ik ben niet gauw bang, maar daar ga je toch wel even nadenken.”

Dominique en zijn reisgezelschap kregen overlevingspakketten mee. “Het stak vol met tampons van alle diktes en maten. Dat is voor als je geschoten wordt, om in de kogelwonde te steken. Dan moet je toch wel even slikken. We werden voortdurend omringd door rangers. Bodyguards, zeg maar. Maar Freddy, één van de mannen die me beschermde, werd twee dagen na mijn terugkeer doodgeschoten. Het is echt erg”, klinkt het verslagen. 
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Chris heymans

  Belgische chocolatier noemt zich dat dan? Het is pas Belgisch als het geproduceerd is in land van herkomst! Een fabriek oprichten in Congo?? Hij zou beter onze Belgische economie steunen!! Zal ook zeer hygiënisch zijn ginder?? En ook goed voor de ecologische voetafdruk! Nog wat extra transporten die kunnen vermeden worden!

 • Ronald De Smet

  Persoone is niet zo 'cool' als hij zich wil voordoen, maar is uit op publiciteit. Ik heb Congo doorkruist van noord naar zuid en van west naar oost, maar wat hij beweerd heb ik nooit gezien of gehoord en zeker niet meegemaakt. @ Karine Roeland, ongeschoold is niet synoniem van wild.

 • Robert Bertaux

  Dat zijn echte verhalen want die heb ik ook gehoord van mijn vader toen ie nog leefde , hij leefde acht jaar in de Kongo voor het belgische leger. t'Bewijs dat er nu nog kannibalen leven.

 • Karine Roeland

  Wilden blijven wilden !!!!!

 • Jan Peters

  Fijne plaats om een chocolade fabriek te openen. Blijf daar toch gewoon weg man!