Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
PREMIUM
© Wannes Nimmegeers

De 16 Vragen van De Wachter aan Axel Daeseleire: “In Marbella een fles champagne van 10.000 euro de lucht inschieten: ik snap daar de ballen van”

Hoe dicht kan je bij de dood geraken? In het geval van Axel Daeseleire: heel dicht. In maart vorig jaar, toen corona hem tien dagen in een coma legde, scheelde het geen haar. Het was een bijna-doodervaring die hem veranderde, maar tegelijk ook niet. Want gulzig leven, dat deed hij ook ervoor al. “Ik was al jong geïntrigeerd door de eindigheid. Het leven blijft niet duren - dat is een realiteit waar ik zo goed als dagelijks mee bezig ben.”

  1. 5.000 uur aan 1 game: extreme spel- en andere verslavingen in ‘Axel Gaat Binnen’
    Play
    TV

    5.000 uur aan 1 game: extreme spel- en andere verslavin­gen in ‘Axel Gaat Binnen’

    In ‘Axel Gaat Binnen’ neemt Axel Daeseleire morgenavond zijn intrek in Affect2U, een afkickkliniek in Hoboken waar momenteel twaalf mensen verblijven. Iedereen die hier opgenomen wordt, komt vrijwillig binnen en verblijft er gemiddeld zeven weken. Axel raakt aan de praat met Senne (16), de jongste bewoner. Hij kampt met een gameverslaving “Ik speelde 12 à 13 uur per dag, of soms zelfs 24 uur omdat ik een nachtje door speelde”, klinkt het.