Dansprestaties Viktor Verhulst liggen zwaar onder vuur maar: “Van vriendjespolitiek is absoluut geen sprake”

VIER
Zo hard hij door Vlaanderen werd geknuffeld, zo hard ligt hij nu onder vuur. Viktor Verhulst (25) onderscheidt zich week na week als de minst goede danser van 'Dancing with the Stars', maar raakte moeiteloos in de halve finale. De kritiek en verwijten zijn online snoeihard.

"Wat een stijve hark." "Dat zal wel door de papa komen..." Al weken lang spuit Vlaanderen via hln.be en sociale media zijn ongenoegen over de prestaties van Viktor. Toch konden al die commentaren niet verhinderen dat hij - tot z'n eigen verbazing - nu zondag de halve finale danst. Ten koste van Ianthe Tavernier, die wél over de juiste dansmoves beschikte, maar afgelopen weekend minder stemmers kon overtuigen. Ann Pira, een ander slachtoffer, liet zelfs weten dat ze hierover nog steeds met een wrang gevoel zit. "Ik vond het zeer onterecht dat ik eruit werd gezet. Het is heel belangrijk om juist te stemmen. Op dánsers."

Sterke lichting

Jurylid Davy Brocatus begrijpt het gemor. "Bij onze jurering is het duidelijk dat Viktor de minste danser is van allemaal", zegt hij. "Hij bungelt al weken onderaan. En daar komt ook nog eens bij dat het dit jaar een heel sterke lichting is. Dat speelt Viktor ook parten, want het niveauverschil tussen hem en de anderen valt daardoor heel hard op. Maar dat komt niet omdat hij z'n best niet doet, want aan inzet ontbreekt het hem niet. Mocht dat niet het geval zijn, dan had stemmend Vlaanderen al lang afgehaakt. Ik ben zelf heel benieuwd hoe hij het volgende week zal doen, want dan moeten de kandidaten elk twee dansen brengen. Ik heb eerlijk gezegd nu al medelijden. Maar als het publiek ervoor kiest om de underdog in de wedstrijd te houden, dan moeten wij dat als jury respecteren. Viktor is populair bij de stemmende kijkers, da's duidelijk. En je moet het ook maar doen, hé: week na week te horen krijgen dat je niet de beste bent en dat zelf ook nog eens beseffen. Viktor is daar heel eerlijk in en dat siert hem."

Dancing With The Stars-jurylid Davy Brocatus begrijpt het gemor
Dieter Bacquaert Dancing With The Stars-jurylid Davy Brocatus begrijpt het gemor

Vriendjespolitiek

Hoewel Viktor de meeste klappen krijgt, komt het programma hier ook niet ongeschonden uit. Zo wordt er onder andere gesproken van vriendjespolitiek omdat Viktors vader Gert de show presenteert. "Ik kan dat bij deze formeel ontkennen", zegt gerechtsdeurwaarder Ronnie De Ceuster. "Zowel mijn collega Peter Van Landeghem als ikzelf kan in eer en geweten bevestigen dat de stemming op een correcte manier gebeurt. In dit concrete geval moeten we vaststellen dat Viktor veel stemmen krijgt van de kijker. Je kan dat onterecht vinden, maar zo is het nu eenmaal. Het format, en het format alleen, bepaalt de uitslag. De vakjury heeft ondertussen ook al enkele keren opgeroepen om te kijken naar de dansprestaties, maar uiteindelijk stemt de kijker zoals hij of zij dat wil. Daar heeft Gert Verhulst - als vader van Viktor - niets aan te veranderen."

***

"En toch doe ik mijn best"

Viktor zelf beseft maar al te goed dat hij z'n plek in de halve finale te danken heeft aan z'n (massaal) stemmende fans. Ook gaf hij al meermaals toe dat hij niet de beste danser is. "Ik snap dat mensen zoiets hebben van 'Wat doet die nog in de wedstrijd?'", klonk het zondagavond na de show. "Ik neem hen dat ook niet kwalijk. Maar dat is natuurlijk niet fijn om te lezen. Het is niet dat ik mijn best niet doe en er mijn voeten aan veeg. Maar op een gegeven moment heb ik de knop omgedraaid, omdat ik natuurlijk ook zie hoeveel werk Natascha (zijn danspartner, red.) in mij steekt. En ik wil haar niet in de steek laten."
54 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nadine De Decker

  Het beste is de twee laagste punten daar moet erop gestemd worden . En niet op iedereen . En wat stemmen betreft je kan gratis stemmen via vier zelf . Heeft dus niks met opbrengen te maken . En het is nu eenmaal zo dat vrouwen rapper stemmen dan mannen .

 • Ria Dries

  Waarom moet er al gestemd worden VOOR het dansen? Zo zie je toch dat de stemming helemaal niets met de dansprestaties van de kandidaten te maken heeft! Maak er dan liever geen wedstrijd van , maar een gewone dansshow.

 • Eddy Michiels

  Ik denk niet dat hij de eer aan zichzelf zal houden en er vrijwillig zal uitstappen of aan zijn stemmers gaat vragen om aub niet meer op hem te stemmen. Na zijn houterige optredens smeekt hij de kijkers bijna met een gemaakte emotionele blik om toch op hem te stemmen want hij zou toch zo graag de finale dansen. Maar ja, het is de zoon van en hij MOET hier goed uitkomen wil hij nog een programma mogen presenteren want zijn vorige tv-optreden was een serieuze flop.

 • rudi steyaert

  Wanneer gaan ze nu eens de resultaten van ht publiek bekend maken? Speel eens open kaart en laat eens weten hoeveel de aantallen zijn.

 • Paul Sprangers

  Waar is de basis, zonder basis passen geen dans. Maar in wedstrijden als deze geld in de eerste plaats populariteit, prachtige moves, maar kunnen zij ook overweg om een basis passen reeks perfect uit te voerden. Tot op heden heb ik veel gezien, maar waar is de basis van de dans. Modern heeft zijn mogelijkheden maar Latin en balroom heeft zijn basis passen en die mis ik in deze wedstrijd.