Danny Fabry neemt drastisch besluit: “Ik wil minder optreden”

Bollen
Het veel te vroege overlijden van z’n collega Paul Severs laat Danny Fabry (71) niet los. Het zette de charmezanger zelfs aan het denken over z’n toekomst. “Mijn agenda zitten komende maanden overvol, maar ik kan niet zoveel optredens blijven doen”, zegt de zanger. 

Zijn stem laat hem nog lang niet in de steek, en ook fysiek voelt Danny Fabry zich tiptop in orde. Toch wil de zanger binnenkort wat minder gaan optreden. “In augustus volgend jaar vier ik mijn 50 jaar carrière. Mijn agenda staat dus goed vol, ik ga een jaar lang in heel wat zalen spelen. Maar het zijn soms wat teveel optredens. Op maandag voel ik wel dat het een druk weekend is geweest”, zegt de zanger. “Het wordt tijd om wat meer te profiteren van het leven naast de muziek. Ik moet deze keuze maken nu ik nog in goede gezondheid ben, en niet als het te laat is.”

Voel je hier en daar dan toch dat de leeftijd jou parten begint te spelen?

“Nee, dat niet. Ik wil nog alles blijven doen, maar op een gecontroleerde manier. Het is beter dat je al een beetje oplet voor het te laat is. Eerlijk gezegd, de plotse dood van Paul Severs heeft me diep getroffen. Toen ik na zijn begrafenis naar huis reed begon ik toch wel na te denken. Dag en nacht rondcrossen, het zal ooit z’n tol eisen. Zo ver wil ik het niet laten komen.”

Wat ga je doen met die vrije tijd?

“Ik wil sowieso wat meer tijd maken voor men gezin en wat vaker samen op vakantie gaan. Als ik wat minder ga optreden wil ik ook jonge artiesten begeleiden. Ik draai al 50 jaar mee in de showbizz en zal hen dus wat kunnen helpen. Ik zal waarschijnlijk toch nog druk bezig blijven, want niks doen, dat is niks voor mij.”

Je wil in schoonheid eindigen. Dat moet aartsmoeilijk zijn, als je ziet hoeveel artiesten niet kúnnen stoppen. Kijk maar naar Rob de Nijs, die recent van het podium viel nadat hij onwel werd.

(zucht) “’t Is moeilijk voor een artiest om afscheid te nemen, hé. Muziek is ons leven. Maar eens moet je toch die beslissing nemen. En een plan hebben om nog iets in die wereld te kunnen betekenen. Bij deze: ik ben op zoek naar jonge talenten om de fakkel aan door te geven.”
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dirk claeys

  Nicole en hugo maakten ons dat ook wijs 15jaar geleden ?

 • patrick claeys

  Hoe? Ik dacht dat "optreden hun leven was"...

 • Els Yde

  Eindelijk !

 • Mike Coohn

  Eindelijk werd dik tijd

 • Jacques Ouzy

  Eindelijk.