Dana Winner leert kickboksen: " Maar ik zal nooit een vechtersbaas worden"

Joel Hoylaerts / Photo News
Om haar conditie in de aanloop naar haar jubileumconcert te verbeteren, heeft Dana Winner (54) voor een ongewone sport gekozen: kickboksen. De zangeres heeft thuis een bokszak hangen en krijgt privéles. "Dit is helemaal mijn ding."

Tennis, volleybal, badminton, ... Dana is al jaren vrij sportief. "Toch zocht ik een nieuwe manier om mijn hoofd helemaal leeg te kunnen maken. Bij joggen en badmintonnen lukt dat niet altijd. Mijn dochter kickbokst sinds vorig jaar, en bracht me op het idee. Haar vriend Younes is een kei in diverse sporten en is als boksleraar aan een club verbonden. Omdat ik zag hoe Chinouk van haar trainingen en vooruitgang geniet, raakte ik ook geboeid door het boksen. Toen Younes dat hoorde, stelde hij voor om mij wekelijks privéles te geven. Mijn eerste kennismaking is al achter de rug en ik heb de smaak helemaal te pakken. Dit is helemaal mijn ding. In de ring ben je zo gefocust dat je aan niks anders meer denkt. Ideaal om fysiek af te zien en mentaal toch tot rust te komen. Ook na mijn jubileumconcert in november blijf ik dit zeker doen." 

Dana benadrukt dat ze geen vechtersbaas is. "En dat zal ik nooit worden. Ik doe dit ook niet om mezelf veiliger te voelen of beter te kunnen verdedigen. Want daar heb ik geen nood aan. Ik heb nog nooit gevochten of een slag uitgedeeld en ben niet van plan dat ooit te doen. Als er ergens heibel is, ben ik de eerste om te gaan lopen. Wat ik nu opsteek, ga ik niet op straat gebruiken.”

'30 jaar Dana Winner. In concert' op 9 november in de Lotto Arena. Tickets via www.teleticketservice.com