Dallas-acteur Ken ‘Cliff Barnes’ Kercheval overleden

Ken Kercheval
Photo News Ken Kercheval
Ken Kercheval, beter bekend als Cliff Barnes uit de populaire Amerikaanse televisieserie “Dallas”, is overleden. De acteur stierf op 83-jarige leeftijd, zo meldden de Amerikaanse vakbladen Hollywood Reporter en Variety woensdag. De manager van de acteur en een woordvoerster van de bergrafenisondernemer in Kerchevals woonplaats Clinton in de staat Indiana bevestigden zijn dood.

Kercheval werd beroemd door zijn rol als de oliebaron Cliff Barnes, de eeuwig verliezende tegenstander van J.R. Ewing (Larry Hagman), uit de televisieserie “Dallas” van de jaren 80. In de VS liep het familiedrama over geld, macht en intriges ononderbroken gedurende 14 jaar. Kercheval speelde in alle seizoenen mee.

De acteur, die zijn carrière op Broadway in New York was begonnen, speelde ook in tal van televisiefilms en bioscoopfilms als de “The Seven-Ups” en “F.I.S.T.”. Kercheval was een zware roker. In de jaren 90 kreeg hij longkanker en moest een heelkundige ingreep ondergaan.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peter Berg

    Jammer, speelde trouwens ook mee in de paar seizoenen van de revival een paar jaar terug. Jammer dat ze opnieuw werd opgedoekt.

  • Philomena Vanderweyen

    Jeugdsentiment,na Dallas nog weinig gehoord van deze acteur.