Daisy Boo, Elara of Fifi Trixibelle: dit zijn de meest merkwaardige kindernamen bij celebs en BV's

Fotomontage HLN
Actrice Kate Hudson is weer moeder geworden, zo maakte ze bekend via Instagram. De Amerikaanse zette een dochter op de wereld en koos voor een bijzondere naam: Rani, uitgesproken als Ronnie. "Genoemd naar haar grootvader, Ron Fujikawa, als eerbetoon", aldus Kate. En zij is lang niet de eerste celeb of BV die niet voor een alledaagse naam kiest. 

Wat Vlaanderen betreft, zette Goedele Liekens de trend door haar eerste dochtertje Merel te dopen. Al snel volgden een aantal andere BV-koppels hun voorbeeld en zagen ten huize Pfaff Shania en Kenji Gooris het levenslicht, terwijl Geena Lisa beviel van zoontjes Zion Noa en Yaro Nesta. Intussen is de lijst haast eindeloos: ex-wielrenner Axel Merck kreeg dochter Athina Grace, Ann Reymen noemde haar dochters Pixie Lolita en Mina Monroe, Ann Ceurvels haar zoon Billy-Toulouse en Gène Bervoets zijn dochter Ayumi. En er zijn nog opvallende namen: 

Bloem, Mensje en Zus

Bekende ouders? Tom Van Landuyt en Angela Schijf

In het rijtje van bizarre kindernamen mogen Mensje, Bloem en Zus, de kinderen van acteur Tom Van Landuyt en zijn vrouw Angela, zeker niet ontbreken. Die Hollandse namen zijn zelfs bij onze noorderburen zeldzaam, want ze werden er de afgelopen jaren slechts een handvol keren gegeven.

Tom en Angela samen met hun dochters Bloem en Mensje.
ANP Kippa Tom en Angela samen met hun dochters Bloem en Mensje.

Scout en Mac

Bekende ouders? Evi Hanssen en Fred Di Bono

Mac is een Schotse naam en betekent 'zoon van'. Scout is het Engelse woord voor 'verkenner'. Veel naamgenootjes zullen de twee echter niet hebben: in ons land zouden de voorbije jaren slechts zes kinderen Scout genoemd zijn, en zestien Mac.

Kristof Ghyselinck

Iluna, Mageno en Elara

Bekende ouders? Stephanie Planckaert en Christophe

Zowel Iluna als Mageno verwijzen naar de maan. Twee kosmische kindernamen dus. Een bewuste keuze? Blijkbaar wel. "Ik ben nu eenmaal gefascineerd door alles wat met de maan en de sterren te maken heeft", bekende Stephanie eerder al. Elara is overigens een unieke naam in Vlaanderen: hij werd minder dan drie keer gegeven in een periode van twee jaar. 

Instagram @stephanieplanckaert

Bluebell Madonna

Bekende ouders? Geri Halliwell

In mei 2006 beviel de voormalige Spice Girl van dochter Bluebell Madonna. En ze gaf meteen tekst en uitleg: Halliwell verklaarde dat ze tijdens haar zwangerschap zozeer geïnspireerd was door de hyacinten (bluebell flowers) in haar tuin, dat ze haar dochter ernaar vernoemde.

Photo News

Poppy Honey, Daisy Boo, Petal Blossom Rainbow en Buddy Bear

Bekende ouders? Jamie Oliver en Jools

Voor hun dochter Petal Blossom Rainbow vonden de topkok en zijn vrouw Jools inspiratie bij 'My Little Pony'. De kritiek lieten ze niet aan hun hart komen. "Hoe ik mijn kinderen noem, daar heeft niemand zaken mee", sneerde Jamies vrouw in de Britse pers.

reporters

Fifi Trixibelle

Bekende ouders? Bob Geldof & wijlen Paula Yates.

Haar naam doet niet meteen een belletje rinkelen. Toch schuilt er een logica achter de vreemde keuze. Zo verwijst Fifi naar Bobs tante Fifi, en werd Trixibelle eraan toegevoegd omdat Bobs toenmalige vrouw Paula Yates een 'Belle' in de familie wou.

Peaches and Fifi Trixibelle Geldof in Parijs.
Photo News Peaches and Fifi Trixibelle Geldof in Parijs.

Rosalind Arusha Arkadina Altalune Florence 

Bekende ouders? Uma Thurman en Arpad Busson

Een mondje vol voor een kleine meid. Maar waarom precies deze naam? "Maya (Uma's dochter uit een vorige relatie, red) kwam met het idee om alle namen die ik mooi vond in één keer te gebruiken, zodat ik niet aan nóg meer kids zou beginnen", knipoogde Uma.

Photo News

North, Saint en Chicago 

Bekende ouders? Kim Kardashian en Kanye West

De naam van hun dochter lokte al tal van spottende reacties uit. En toch noemde Kimye hun zoon Saint. De bevalling was volgens een insider namelijk zo slopend, dat Kim en Kanye zijn geboorte als 'een zegen' zien. Saint betekent dan ook 'heilige'. Chicago werd dan weer vernoemd naar de Amerikaanse stad, omdat Kanye West daar is opgegroeid. 

INSTAGRAM

Elsie Otter

Bekende ouders? Zooey Deschanel en Jacob Pechenik

De fans konden hun oren niet geloven toen ze vernamen dat Zooey Deschanel en haar man, producer Jacob Pechenik, hun dochter Elsie Otter hadden genoemd. "Wie vernoemt zijn kind nu naar een knaagdier?" klonk het. Het koppel lachte de kritiek snel weg. "We hielden enorm van de naam Elsie, en we houden allebei van otters", grapte de 'New Girl'-actrice tijdens 'The Tonight Show'.

Reporters / GSI Media
Reporters / GSI Media

Moroccan en Monroe

Bekende ouders? Mariah Carey en Nick Cannon

De naamkeuze van hun tweeling is geen toeval. Zo verwijst Moroccan naar het Marokkaanse interieur van Mariahs miljoenenflat in New York City, waar Nick haar ooit ten huwelijk vroeg. Hun dochter werd vernoemd naar Marilyn Monroe, bij wie Mariah de inspiratie vond om te gaan zingen.

Photonews1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Liesbeth CUPPENS

    Hebben mensen hun verstand verloren? Een naam is voor het leven en kiest men niet op basis van een stripfiguurtje of omdat deze grappig of schattig klinkt. Wie weet hoeveel hinder ondervindt een kind wel niet van zo'n naamkeuze? Wees verstandig, noem het kind naar een familielid of vriend. Al een geluk dat men tegenwoordig zijn voornaam kan laten veranderen...