Crisis baart ook theatermaker James Cooke zorgen: “Ik zou liegen als dat niet zo was”

ShowbitsJames Cooke heeft voor z’n nieuwe theaterproductie ‘Moord op de Orient Express’ opnieuw een topcast kunnen strikken. Warre Borgmans kruipt in de huid van Hercule Poirot en daarnaast rijden ook onder meer Ianthe Tavernier, Marilou Mermans en Barbara Sarafian mee op de legendarische trein. “Dat is nodig als we willen dat mensen naar het theater blijven komen”, legt James uit. Want ook de entertainment-business lijdt zwaar onder de crisis. “Maar bij ons kunnen mensen even de knop omdraaien en genieten”, vult hij aan. ‘Moord op de Orient Express’ speelt vanaf 18 november in Theater Elckerlyc in Antwerpen.

9 reacties

 • Kelly Verlinden

  6 maanden geleden
  Waarom moeten deze producties subsidies ontvangen?
 • Fons Heylen

  6 maanden geleden
  Overgesubsidieerde sector, pure luxe…heeft niets met overleven te maken , dus bij deze opdoeken tot er een nieuwe hoogconjunctuur aan komt …dit kan wel eens ettelijke eeuwen duren , me dunkt.
 • Paul Verbeeck

  6 maanden geleden
  Als je daar heen gaat betaal je zeker 2x , 1x betaal je mee voor de subsidies en daarna nog eens voor je inkom .
 • Birgit Janssens

  6 maanden geleden
  Ik zit thuis. Met tv aan en wat kaarsen, een flanellen pyjama en een kersenpit kussen. Romantisch en gezellig.
 • Alain Hermans

  6 maanden geleden
  Als wij minder geld hebben, besparen wij. Als zijn minder geld hebben, vragen ze subsidies.
 1. Gina van X-Session plooit voor James Cooke en wordt musicalster: “Zingen in het Nederlands wordt een uitdaging”
  Play
  Showbits

  Zoon van Gina (X-Session) bouwt aan grote filmcarriè­re in Engeland: “Hij werkt ondertus­sen voor Steven Spielberg”

  Op haar 52ste maakt Gina Brondeel haar debuut als musicalactrice in de bewerking van ‘Pocahontas’. Dat het verhaal als musical in het theater wordt gebracht is eveneens een wereldprimeur. Gina is natuurlijk vooral bekend van X-session, die groep die ze vormde met Gene Thomas. Gina heeft intussen een volwassen zoon die ook in de media werkt, maar wel in Londen. “Hij werkt daar zelfs voor Steven Spielberg”, verklapt de trotse mama in een nieuwe Showbits.
 2. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.