Cracco weigert schikking met fiscus van 6 miljoen te betalen

James Arthur
Ondernemer Philip Cracco, bekend van 'The sky is the limit', betwist een miljoenenfactuur - het zou gaan om zo'n 6 miljoen euro - die zijn voormalige bedrijf Accent Jobs for People hem presenteert voor een betwiste fiscale constructie. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.

De constructie werd nog onder zijn bewind in 2009 opgezet met de Luxemburgse fiscus, maar volgens de Belgische belastingen gaat het over belastingsontduiking. Eind vorig jaar trof het bedrijf een schikking met de Belgische fiscus.

Accent probeert nu de ruim 20 miljoen euro die het de fiscus betaalde zo veel mogelijk te recupereren bij de vier partijen die achter de constructie zaten: Philip Cracco zelf, zijn zakenpartner Conny Vandendriessche, consultingkantoor PwC en ex-minderheidsaandeelhouder Gimv. De meeste partijen zijn het eens met de regeling, maar Cracco weigert te be­talen. ­Mogelijk vindt hij dat Accent te snel eieren voor zijn geld heeft gekozen, schrijft De Standaard.
45 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Isabella Van Driessche

  En is het dan echt nodig om die mens zijn liefdesleven erbij te halen. Dit is zijn zaak. Niet die van zijn vriendin of wie dan ook.

 • Marc Sierens

  Die heeft gewoon het geld niet om die boete te betalen,grote sier maken ja,kan enkele Rodanias gaan uitdelen op de belastingdienst en zaak opgelost

 • Erik erik hannes

  Je gaat die sukkelaar zijn laatste centjes toch niet afnemen. Dan gaat zijn jong (gere) deerne zeker niet terug komen.

 • Stanny Asselberghs

  "The Sky is the limit " is blijkbaar een clubje ! Dank aan de media !

 • Vergeynst Hilda

  Er zijn er hier weer die het artikel niet gelezen of begrepen hebben. Het is zijn voormalige bedrijf Accent Jobs for People die 6 miljoen euro eist van ondernemer Philip Cracco. Sommigen halen er hier weeral de politiek, de nva of de fiscus erbij ???