Compagnie J uit Gent wint danswedstrijd ‘Dans met Hanne’

Compagnie J met Hanne Decoutere en Jesse Callaert.
VRT/Joost Joossen Compagnie J met Hanne Decoutere en Jesse Callaert.
Het Gentse dansgezelschap Compagnie J is de winnaar geworden van ‘Dans met Hanne’, de danswedstrijd georganiseerd door Canvas. Dat hebben Hanne Decoutere en Jesse Callaert (danser en online gezicht van ‘Dans met Hanne’) bekendgemaakt tijdens een Facebook Live. Als winnaar mag Compagnie J op 12 februari optreden in Concertgebouw Brugge tijdens het dansgala dat VRT-nieuwsanker Hanne Decoutere zelf zal afsluiten.

Compagnie J mag de avond op gang dansen. Daarna volgen nog optredens van Dansstudio Arabesque, Ballet Vlaanderen, Les Ballets de Monte-Carlo, en natuurlijk ook van Hanne Decoutere. Zij zal er na een jaar trainen een stuk uit Romeo en Julia dansen, als afsluiter van het Canvasprogramma ‘Hanne Danst’.

Compagnie J werd uit vijf finalisten unaniem als winnaar gekozen door het publiek en een professionele jury. Jurylid Geneviève Van Quaquebeke is erg opgetogen met de winnaar : “De dansers van Compagnie J hebben laten zien dat ze technisch erg ver staan in de afwerking van de choreografie van Gwen Hamerlynck. Ik zie een goeie eenheid in de groep en de dansers komen goed tot hun recht in de choreografie.’

“Ik vind het fantastisch dat zoveel groepen hebben meegedaan aan de wedstrijd”, zegt Hanne Decoutere. “Meer dan honderd ensembles hebben zich ingeschreven. Zij hebben de voorbije acht maanden allemaal bewezen dat er in Vlaanderen enorm veel gedanst wordt, in alle mogelijke stijlen. Met Compagnie J hebben we een heel energiek en expressief gezelschap gevonden voor ons gala op 12 februari.”

Compagnie J uit Gent werd opgericht in 2012 door Gwen Hamerlynck als moderne jazz-compagnie van Danshuis De Ingang uit Gent. Ze willen podiumervaring geven aan een geselecteerde groep gevorderde dansers. In een ontspannen en vriendschappelijke sfeer namen ze ondertussen deel aan diverse wedstrijden en evenementen. Momenteel bestaat de groep uit negen gedreven danseressen die ondertussen goeie vriendinnen geworden zijn.

De vier andere finalisten waren Empire Crew uit Sterrebeek (hip hop/urban), K-Creation uit Sint-Genesius-Rode (hiphop en modern), Pirouette uit Wevelgem (klassiek) en Savage Clan uit Sint-Lambrechts-Woluwe (urban). 

Hanne Decoutere en Jesse Callaert maken de winnaars bekend.
VRT/Joost Joossen Hanne Decoutere en Jesse Callaert maken de winnaars bekend.
Compagnie J wint.
VRT/Joost Joossen Compagnie J wint.
Compagnie J
VRT/Joost Joossen Compagnie J
Compagnie J met Hanne Decoutere en Jesse Callaert.
VRT/Joost Joossen Compagnie J met Hanne Decoutere en Jesse Callaert.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.