Commotie rond rapper Boef: "Wat doen jullie in een club met alcohol, met korte rokjes... Jullie zijn hoeren"

ANP
In Nederland is heel wat ophef ontstaan om uitspraken van rapper Boef. De zanger scheldt in een filmpje vrouwen in het Arabisch uit voor 'hoeren'. Boef vond het blijkbaar niet kunnen dat de dames ’s ochtends nog op straat liepen na een avondje uit. Fans en volgers reageren ontzet. 

Sofiane Boussaadi, zoals Boef echt heet, heeft geen al te beste nieuwsjaarsdag achter de rug: hij kreeg een lekke band en moest noodgedwongen halt houden in Eindhoven. Er kwam gelukkig hulp uit onverwachte hoek: drie onbekende vrouwen boden de artiest een lift aan.

Wat volgde, was echter geen bedankje van Boef, maar wel harde verwijten. "Opgehaald door drie kechs", schreef hij op Snapchat bij een filmpje. Kech is een Arabisch woord voor 'hoer' of 'slet'.  

Storm van kritiek

Boef deelde zijn uitspatting opmerkelijk genoeg zelf op de sociale media. Het gevolg liet niet lang op zich wachten: de rapper kreeg meteen een storm van kritiek over zich heen op sociale media. Maar in plaats van excuses aan te bieden, deed Boef er nog een schepje bovenop.

"Even een opmerking voor al die kechs", reageert hij in een nieuw filmpje. "Ik heb mensen boos gemaakt omdat ik kech zeg, maar wat doen jullie in een club met alcohol, met korte rokjes, om acht uur ’s ochtends, met jongens? Wat ben je aan het doen? Je bent gewoon een kech. Als je thuis zit, de hele dag niks doet, studeren, niks doet en naar papa en mama luistert, dan noem ik je een vrouw. Maar ga niet als je een kech bent, boos worden als ik je een kech noem, want je bent een kech! Klaar. Snap je?"

Alsnog excuses

Rapper Boef bood pas uren later zijn excuses aan voor het filmpje op Snapchat. Ook heeft hij spijt van de daaropvolgende reactievideo die nog meer ophef veroorzaakte.

"Wij rappers gebruiken woorden als bitches, kechs", legt Boef uit. "Het is niet per se heel beledigend. Alleen, dat wordt natuurlijk wel zo opgevat, dat begrijp ik ook. Hierbij mijn excuses naar die dames toe, ook naar alle dames die ik heb beledigd en die zich beledigd voelen."

Zijn reactie vindt Boef ook niet heel handig. De rapper noemt het achteraf "dom" en "niet zo netjes". "Ik voelde mij de gebeten hond en nu ik alles terugzie, denk ik: dit is heel dom wat ik heb gedaan en dan moet je ook een man zijn om een excuusfilmpje te maken. En dat doe ik hierbij. Sorry voor alle vrouwen die ik heb beledigd."
190 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • johny daneels

  Terug naar zijn land, eens boef altijd boef

 • Willy Lodens Willy

  Onnozel ventje, kan misschien eisen dat zijn vrouwelijke fans met hoofddoek of boerka naar zijn optredens komen, we leven hier in een vrij land jongen.

 • Pierre Van Haute

  Hij kan misschien eens naar de kechs gaan ik denk dat hij met serieuze frustraties zit . Op zijn Antwerps van uwe grond gaan dat helpt soms.

 • romy verhove

  De vuilste rol speelt de media en een paar amateurzenders...

 • Kristel Laurent

  Je bent door de mand gevallen kerel... en hopelijk val je diep, zeer diep... jullie denken echt alles te kunnen en mogen ...