HLN/Dieter Bacquaert
Volledig scherm
© HLN/Dieter Bacquaert

COLUMN. Twaalf verkruimelde paprikachips in een brooddoos. Fotografie voor foodies, 2022

Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Lieve Blancquaert

16 reacties

 • Jonny Van den Bruel

  1 jaar geleden
  Er zijn ongetwijfeld echt arme mensen die hard hun best doen, zeker voor hun kinderen. Maar... er zijn steeds meer mensen die totaal niet met geld kunnen omgaan, noch wenselijke prioriteiten kunnen stellen. De overheid kan mensen met te veel onbetaalde rekeningen verplichten - nu is het vrijblijvend - tot budgetbeheer en hun loon/leefloon/stempelgeld rechtstreeks storten naar school, volle boterhammendozen, leningen/huur betalen. Ik kan er boeken over schrijven!
 • DIRK VAN DESSEL

  1 jaar geleden
  Waartoe dient "kindergeld dan" ? Om een nieuwe sacoche te kopen ?
 • alex leppens

  1 jaar geleden
  Heel verondrustwekkend als ik S´morgens kinderen aan school zie gedropt worden om 07u20 door ouders die met 2 MOETEN gaan werken om hun kosten te kunnen betalen. En hun kinderen met een ontbijt van een worstenbroodje en een fles cola ,oortjes in en hun GSM in de hand hun klasgenoten moeten verwelkomen.
 • Guido Quinten

  1 jaar geleden
  Het belangrijkste is dat de kinderen niet zeuren en hun plan trekken bij veel ouders , het heeft weinig te maken met armoede of het zou geestelijke armoede moeten zijn . Steek maar een smart phone in hun brooddoos en neem een internetabonnement dan kunnen ze opzoeken waar ze eten kunnen vinden als er dan nog geld over is tenminste .
 • Eric Freys

  1 jaar geleden
  zoals altijd is het voor velen zeer moeilijk om de waarheid onder ogen te zien : armoede in ons land bestaat! Dikwijls uit schaamte binnen de muren gehouden , top dat de media hier wél oog voor hebben