Exclusief voor abonnees

COLUMN. Achter de schermen van de Kampioenenfilm met An Swartenbroekx: “Ik was als de dood toen ik een kerkhofscène moest opnemen”

An Swartenbroekx.
Kristof Ghyselinck An Swartenbroekx.
De opnames van de vierde ‘F.C. De Kampioenen’-film zijn voor actrice en scenariste An Swartenbroekx een razend drukke periode. In deze column vertelt ze wat er beweegt in haar leven, professioneel én privé.

“Ik heb een lichte vorm van thanatofobie. Alles wat met de dood te maken heeft, bezorgt me koude rillingen. Ook al zingt Freek de Jonge: ‘Als je de dood niet kent, kun je niet leven’, ik mijd kerkhoven en begrafenissen zoveel mogelijk. Die angst om afscheid te nemen wordt misschien ook getriggerd doordat mijn levensgezel veertien jaar ouder is. En door mijn Kampioenencollega’s, die soms al lachend zeggen dat ik, als jongste van de bende, op al hun begrafenissen de afscheidsrede zal moeten houden. Je kan je dus indenken dat ik blij was toen er jong bloed bij de Kampioenen kwam. Niet alleen omdat Niels een sympathieke gast is, maar ook omdat ik die zware taak nu niet meer alleen moet dragen.”

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.