Exclusief voor abonnees

COLUMN. Achter de schermen van de Kampioenenfilm met An Swartenbroekx: “Ik was als de dood toen ik een kerkhofscène moest opnemen”

An Swartenbroekx.
Kristof Ghyselinck An Swartenbroekx.
De opnames van de vierde ‘F.C. De Kampioenen’-film zijn voor actrice en scenariste An Swartenbroekx een razend drukke periode. In deze column vertelt ze wat er beweegt in haar leven, professioneel én privé.

“Ik heb een lichte vorm van thanatofobie. Alles wat met de dood te maken heeft, bezorgt me koude rillingen. Ook al zingt Freek de Jonge: ‘Als je de dood niet kent, kun je niet leven’, ik mijd kerkhoven en begrafenissen zoveel mogelijk. Die angst om afscheid te nemen wordt misschien ook getriggerd doordat mijn levensgezel veertien jaar ouder is. En door mijn Kampioenencollega’s, die soms al lachend zeggen dat ik, als jongste van de bende, op al hun begrafenissen de afscheidsrede zal moeten houden. Je kan je dus indenken dat ik blij was toen er jong bloed bij de Kampioenen kwam. Niet alleen omdat Niels een sympathieke gast is, maar ook omdat ik die zware taak nu niet meer alleen moet dragen.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.