Collega-rapper: "Boef is een hypocriet met het IQ van een goudvis"

Rapper Boef
ANP Rapper Boef
Steeds meer collega-rappers geven hun mening over de zaak Boef. Onder hen ook de Brusselse rapper Gorik van Oudheusen, beter bekend als Zwangere Guy. In een opiniestuk in De Morgen laat hij geen spaander heel van de Nederlandse rapper: "In naam van mijn vrouw, mijn zus en alle vrouwen op deze aardkloot: een welgemeende fuck you", zegt hij in zijn stuk.

De uitspraken van Sofiane Boussaadia, de echte naam van Boef, laten niemand koud. Op sociale media regent het reacties en ook verschillende radiodj's beslisten al om de rapper niet meer te draaien. Nu komt er ook reactie uit de Belgische hiphop-scène. Zwangere Guy schreef een opiniestuk voor De Morgen en zegt daarin dat de heisa terecht is.

“Boef is meer een opgeblazen popartiest dan een rapper”, schrijft hij. “De man, Sofiane Boussaadia, heeft niet veel met hiphop te maken. Een van de diepste funderingen van hiphop is namelijk respect, wat bij deze artiest zeer ver te zoeken is. Laten we dan ook hopen dat januari 2018 de laatste maand van zijn carrière wordt. Al is daar veel meer voor nodig dan zo’n domme opmerking van hem.”

Lees verder onder de foto

Gorik van Oudheusen alias Zwangere Guy
Instagram Gorik van Oudheusen alias Zwangere Guy

Gorik verwijst ook naar een video op een freestyleplatform waar hij zich 45 seconden lang vrouw- en homo-onvriendelijk zou hebben uitgelaten.

“Eerst twijfelde ik om dit stukje te schijven. Ik ben om te beginnen een rapper en geen opiniemaker. Ten tweede verdient deze hypocriete figuur met het IQ van een goudvis deze aandacht niet. Naar Boef stopte ik met luisteren de dag dat ik zijn zin ‘Ik heb een slaaptekort want ik slaap te kort’ hoorde. De man is er desondanks toch in geslaagd om bekend te worden. Welaan dan, beste Boef, rust wordt je niet gegund zolang je haat als deze blijft verspreiden. En in naam van mijn vrouw, mijn zus en alle vrouwen op deze aardkloot: een welgemeende fuck you.”
82 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • paul lemmens

  Sneeft niet helemaal ongelijk , die mensen houden er een speciale mentaliteit op na dat zeker de onze niet is

 • Uma Hendrickx

  Gewoon niets van hem kopen. Ik ken mensen met veel meer talent dan hem die dan gewoon niet het geluk hebben dat hij heeft maar ja. Soms denk ik als ze zo iemand die zo talentloos is een kans geven dan geven ze iedereen een kans om 80.000 euro per maand te verdienen. Ik snap echt niet dat zoveel mensen hem goed vinden.

 • Lutgard Crombez

  Is dat een voorbeeld voor de jeugd? Met al die nonsens dat hij uitkraamt via zijn liedjesteksten... en de rest!

 • carlos caballero

  Wat moeten we nu denken over zijn fans? En moeten we nu ook eens de teksten en uitspraken van andere artiesten onder de loep nemen? Sommige boekschrijvers blinken ook niet uit op gebied van vrouwvriendelijkheid. Maar hoe dan ook, bevalt het je niet? luister dan niet.

 • Roger Poot

  Wat een verrijking voor onze maatschappij....