Claude Lombard.
Volledig scherm
Claude Lombard. © BELGAIMAGE

Claude Lombard (76), Belgische Songfestivalzangeres van 1968, onverwacht overleden

ShowbizzClaude Lombard, die ons land vertegenwoordigde op het Songfestival van 1968, is onverwacht overleden. Dat maakt haar familie bekend via haar fanpagina op sociale media. De Brusselse zangeres en stemactrice haalde destijds de zevende plaats met haar ingetogen nummer ‘Quand Tu Reviendras’. Ze werd 76 jaar oud.

1 reactie

 • Kurt Vanhaverbeke

  1 maand geleden
  Knappe zangeres. Van genoten. Rip.
 1. INTERVIEW. Oekraïense Songfestivallers Go_A: “Samen shotjes gedaan met Alex Callier”
  PREMIUM
  Muziek

  INTERVIEW. Oekraïense Songfesti­val­lers Go_A: “Samen shotjes gedaan met Alex Callier”

  Ze kregen meermaals te horen dat ‘Shum’ absoluut niet de juiste keuze was voor het Songfestival, maar dat legde de Oekraïense band Go_A koppig naast zich neer. En terecht. Sinds de groep onverwacht vijfde werd in mei, beleven ze dankzij datzelfde nummer een internationaal succesverhaal. Eentje waarbij de groep niet alleen voor de eerste Oekraïense song in de Amerikaanse Billboard Top 100 zorgde, maar ook een contract mocht tekenen bij platenlabel Universal. “Toen we van Rotterdam terugkeerden, dachten we minstens twee weken te kunnen uitrusten. Dat draaide even anders uit.”
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 3. Zingende keeper Jérémie Makiese hoopt op 'douze points’: "Zonder corona was hij nooit doorgebroken als zanger”
  PREMIUM
  Muziek

  Zingende keeper Jérémie Makiese hoopt op 'douze points’: "Zonder corona was hij nooit doorgebro­ken als zanger”

  Op het Eurovisiesongfestival van volgend jaar zal Jérémie Makiese (21) - winnaar van ‘The Voice Belgique’, maar ook keeper bij Virton - ons land vertegenwoordigen. Maar wie is de jongeman die doelbewust single is en twee weken bedenktijd vroeg voor hij de RTBF een ‘ja’ gaf? Wij spraken met zijn broer en enkele mensen uit zijn omgeving. “Hij heeft hij ons vorig jaar zwaar verrast met zijn inschrijving voor ‘The Voice Belgique’.”