Cirque du Soleil ontslaat bijna al zijn personeelsleden

BELGA
Het wereldberoemde entertainmentbedrijf Cirque du Soleil moet door de coronacrisis het grootste deel van zijn personeelsleden ontslaan. Het gaat om bijna 4.700 mensen die hun job verliezen, melden Canadese media.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

"Op dit moment heeft ons bedrijf geen enkele show en ik weet niet wanneer die zullen hernemen", verklaarde de CEO Daniel Lamarre in de ‘Montreal Gazette’. Het personeel kreeg gisteren te horen dat 95 procent van hen zijn job verliest. Het gaat om 4.679 mensen. Iets meer dan 250 man blijft aan de slag om de tourplanning en ticketverkoop te kunnen voorbereiden van zodra de coronacrisis van de baan is.

Als de shows hernemen, zou Cirque du Soleil ook weer acrobaten in dienst gaan nemen. Tot vorige week had het bedrijf 44 show lopen overal in de wereld.

Ratingbureau Moody's verlaagde de kredietscore van het bedrijf en geeft Cirque du Soleil een negatieve outlook. Het bedrijf beschikt over weinig liquide middelen en dus worden er vragen gesteld of het de crisis kan overleven. Een personeelslid getuigt anoniem tegenover de Montreal Gazette dat er geen geld was voor een ontslagvergoeding.

Lees ook: Zo gaat het eraan toe in het zenuwcentrum van de coronastrijd: “Een dag duurt soms tot drie uur ’s nachts” (+)
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Steven Avonts

    Tja, de bazen hebben alles en de werkers staan weeral in de kou. Dat is nu de samenleving van tegenwoordig, veel tamtam maar nog altijd onrechtmatig!!

  • Rudy Van Daele

    alle mega winsten zijn plots verdwenen . Dat is overal het zelfde.