Christoff investeert in Nederlandse voetbalploeg: "Vooral om Jan Smit te steunen"

Christoff tussen Jan Smit en Wim Jonk, de trainer van FC Volendam.
RV Christoff tussen Jan Smit en Wim Jonk, de trainer van FC Volendam.
Wereldsterren als Elton John en Robbie Williams deden het hem al voor, maar nu heeft ook schlagerzanger Christoff (43) zijn centen in een voetbalploeg gestoken. Hij richtte samen met Jan Smit de Vlaamse Alliantie Volendam op, die minstens 150.000 euro in de Nederlandse tweedeklasser FC Volendam investeert. "Vooral om Jan Smit te steunen."

Christoff kent naar eigen zeggen niks van voetbal. "Ik weet dat de bal rond is, meer niet", zegt hij in 'Dag Allemaal'. Toch pompt hij behoorlijk wat geld in een Nederlands voetbalploegje. De Vlaamse zanger doet dat om zijn goede vriend Jan Smit (33), met wie hij in de Duitstalige groep Klubbb3 zingt, te steunen. "Maar dat er iets mee te verdienen valt, is natuurlijk mooi meegenomen", zegt Christoff.

Weer naar eerste klasse

Jan Smit is zelf geboren in Volendam en was ooit jeugdspeler bij de ploeg. Intussen is hij opgeklommen tot bestuurslid en wil hij de tweedeklasser terugbrengen naar het hoogste niveau. "Binnen de drie jaar willen we met FC Volendam weer in de hoogste afdeling meestrijden. En daar hebben we geld voor nodig", aldus Jan. "Het idee kwam eigenlijk van Christoff zelf. Hij gelooft vooral in mijn plan en zegt gecharmeerd te zijn door mijn bevlogenheid. Hij weet dat ik dag en nacht bezig ben om geld op te halen voor m'n club."

De twee zangers richtten samen de Vlaamse Alliantie Volendam op. "Leden van onze alliantie investeren in het spelersfonds van FC Volendam en worden daardoor mede-eigenaar van de hele spelersselectie", legt Jan uit. "Als een speler van Volendam dan wordt verkocht, vloeit een deel van het geld terug naar het spelersfonds. Het is dus een investering."

Uitstappen organiseren

"Jan en ik zijn 150 dagen per jaar samen, wij kennen elkaar door en door", zegt Christoff. "Ik heb hem de voorbije jaren heel vaak bezig gehoord over zijn Volendam en alles wat erbij komt kijken om een club te runnen. Zo kwam ik op het idee om die alliantie te vormen. Volgens Jan is dit een slimme zet. Maar los van de financiële kant kijk ik vooral uit naar de leuke dingen die we als Vlaams-Nederlandse vriendengroep kunnen doen, zoals samen naar optredens gaan kijken, bijvoorbeeld. Of met z'n allen gaan eten. De organisatie van zulke uitstappen neem ik met veel plezier op mij. We zijn al met zo'n 25 leden."

Interesse? Neem dan contact op met fonds@fcvolendam.org. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.