Christoff in allerijl geopereerd aan lekkende hartklep: "Ik had mijn testament al gemaakt"

VTM NIEUWS
Het jaar is niet goed begonnen voor Christoff De Bolle (42). De zanger moest deze week een operatie ondergaan voor een lekkende hartklep. "Het was een levensbedreigende situatie, ik ben zo opgelucht dat het achter de rug is", zegt hij. "Op zo'n moment gaan de raarste dingen door je hoofd. Ik had mijn testament al gemaakt."

Christoff aan een ziekbed gekluisterd: dat zijn de fans niet van hem gewend. De immer vrolijke en energieke schlagerzanger moest dinsdag dringend een hartoperatie ondergaan. "Ik voelde me al een tijdje extreem moe, maar ik dacht dat dat door mijn drukke agenda kwam", vertelt hij vanop zijn ziekbed. "We hebben een bijzonder druk jaar achter de rug met KLUBBB3 (het trio dat hij vormt met Nederlander Jan Smit en Duitser Florian Silbereisen, red.), en ik heb samen met mijn zus Lindsay een hele reeks uitverkochte kerstconcerten gegeven in december. Maar toen ik na de feestdagen ging sporten, werd ik plots onwel. Ze hebben me meteen naar de spoed gebracht. Ik ben goed bevriend met cardioloog Pedro Brugada en toen die mijn dossier ingekeken had, sloeg hij meteen alarm. Ik had een lekkende hartklep en het was ernstig, zei hij. Ik moest zo snel mogelijk geopereerd worden. (geëmotioneerd) Het is niet even een operatie aan je knie, of je appendix die eruit moet. Ze gingen mijn hart stilleggen en overschakelen op een machine! Natuurlijk denk je dan aan de dood en aan de geliefden die je zou moeten achterlaten. Gelukkig had ik veel steun aan mijn verloofde Ritchie, en aan mijn geloof. Ik wist ook wel dat ik in goede handen was bij een wereldbefaamd team met heel veel ervaring."

Chirurg van koning Albert
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rikske Goossens

  Hoe lief,een fotootje van de twee tortelduifjes op het nachtkastje.Man,man,man.

 • Rudy Fosselle

  Je kent me wellicht nog toen je mijn moeder bezocht in Inkendaal en haar telefoneerde om haar nog moed in te spreken toen ze in palliatieve sedatie lag. Ze wacht op jou in de hemel maar het is nog veeeel te vroeg: jij wordt inderdaad eerst nog 200 jaar. Probeer je tijd te nemen om grondig te herstellen want je gezondheid gaat boven alles. Het allerbeste toegewenst!

 • Marc Henrioulle

  Spoedig Herstel Christoff

 • COTTENS DOMINIEK

  Sterkte Christoff ! En luister naar je lichaam ! (Ik kan ervan meespreken).

 • Martine Claeys

  Van harte beterschap voor Christoff en dikke duim aan gans het team dokters en verpleging , en aan de familie enverloofde Ritchie wees een steun voor elkaar