Charlotte Leysen worstelt nog steeds met haar lichaam: "Geen Ketnet zolang ik me niet 100% voel"

Charlotte: "Veel ouders laten me weten dat hun kinderen mij hard missen. Ik hen ook!"
vrt Charlotte: "Veel ouders laten me weten dat hun kinderen mij hard missen. Ik hen ook!"
Pech voor Ketnetwrapper Charlotte Leysen: ze sukkelt nog altijd met de gevolgen van een zware voedselvergiftiging en de mentale dip die volgde. Zelfs voor de officiële voorstelling van het Sinterklaasboek dat ze schreef, moest ze verstek geven. "Als ik moet kiezen tussen carrière en gezondheid, is de keuze snel gemaakt", zegt ze.

In navolging van Louis Talpe mocht Ketnetwrapper Charlotte Leysen (30) dit jaar een Sinterklaasboek schrijven. 'Heisa voor de Sint' wordt de komende weken gratis uitgedeeld in de Carrefoursupermarkten. Ze is apetrots op het resultaat. "Niet dat ik me nu een echte schrijfster voel", lacht Charlotte. "Het is gewoon een heel mooi project met schitterende tekeningen van Dankerleroux waarmee we heel veel kindjes kunnen bereiken. Leuk om zo'n traditie voort te zetten, want de sinterklaasperiode vond ik altijd magisch."

Het plan was om het boek voor te stellen in het Centrum van het Beeldverhaal in Brussel. Dat ging niet door omdat je nog niet de oude bent. Hoe gaat het nu met je?

"Uit beleefdheid antwoord ik altijd 'goed'. Maar ja, op dit moment is mijn lichaam nog aan het worstelen. Het kan beter."

Weet je al wat er precies aan de hand is?

"Begin mei heb ik een hele zware voedselvergiftiging opgelopen, en blijkbaar zijn mijn maag en darmen zwaar beschadigd. Ik had dat eerst niet door en ben blijven doorwerken. Maar mijn lichaam nam niet genoeg voedsel op en daardoor voelde ik me heel zwak en uitgeput. Om me 100% te kunnen geven voor Ketnet, heb ik veel energie nodig. Ik kan pas opnieuw aan de slag als ik mij weer keifit voel."

"Gelukkig krijg ik veel morele steun van mijn familie, vrienden en collega's. En veel ouders sturen berichtjes naar Ketnet dat hun kinderen mij heel hard missen. Die tekeningen en sms'jes zijn hartverwarmend. Ze zijn mij niet vergeten, dat doet deugd. Ik mis hen ook. Maar ik moet luisteren naar mijn lichaam en veel rusten."

En net nu je de kans kreeg iets voor een andere zender te doen.

"Ja, dat had ik graag gedaan, maar het was echt niet mogelijk. Op zo'n moment moet je van je hart een steen maken. Als je tussen je carrière en je gezondheid moet kiezen, is de keuze snel gemaakt."

Je bent al acht jaar Ketnetwrapper. Tijd voor een carrièreswitch?

"Eerlijk gezegd ben ik daar nog niet mee bezig. Ik doe dit werk nog altijd met veel plezier. Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Ik heb al hele mooie kansen gekregen en als er nieuwe komen, zal ik die met beide handen grijpen."

Misschien ligt die toekomst wel in het schrijven. Je had daar nog helemaal geen ervaring mee, hé?

"Neen, daarom was het best wel moeilijk om eraan te beginnen. Ik had zoveel ideeën dat ik ze eerst allemaal op een wit blad schreef, maar die waren niet allemaal geschikt voor de doelgroep. Gelukkig had ik een goed team rond mij om het juiste idee eruit te pikken. Een boek maken is een heel mooi proces, heel anders dan het vluchtige dat ik bij optredens en liveshows gewend was."

Wat zijn jouw eerste sinterklaasherinneringen?

"Ik herinner mij vooral nog de traditie binnen de sinterklaastraditie dat niemand alleen mocht gaan kijken of de Sint al geweest was. Ik was de oudste en bewaakte dat heel goed. Pas als iedereen wakker was, slopen mijn twee broers en ik vol spanning de trap af."

En dan was het dolle pret.

"Dat was altijd keigezellig! De cadeautjes uitpakken en in elkaar vijzen, papa die hielp... Bij ons kwam de Sint altijd in het weekend. We bleven dan een hele dag in onze pyjama spelen en we aten alleen maar chocolade. Bij het ontbijt, het middageten én het avondeten. Tot we niet meer konden en vol chocoladevegen stonden." (lacht)
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • vangeel guido

    Word maar snel weer beter en vooral denk positief .

  • DIRK VAN DESSEL

    Beterschap gewenst aan zo'n schoon vrouw.