Celien Hermans (25) openhartig over herseninfarct: "Zelfs douchen lukte me niet meer"

Celien en Margriet Hermans.
©Foto I&C Celien en Margriet Hermans.
Een dubbel herseninfarct waarbij ze het gevoel in haar linkerbeen verloor. Het overkwam Celien Hermans (25), dochter van Margriet Hermans, in januari zonder enige aanleiding. Ze belandde in het ziekenhuis en doorstond samen met haar familie enkele bange weken.

“Ik ben in januari in het ziekenhuis terechtgekomen na wat achteraf een dubbel herseninfarct bleek te zijn”, vertelde Celien Hermans in het Radio 2-programma Plage Préférée. Celien en Margriet Hermans (64) waren er te gast bij Kim Debrie. "Dat verwacht je natuurlijk niet als je 25 jaar bent. Ik had nog wel gevoel in mijn  linkerbeen, maar kon het niet meer gebruiken. Ik kon nagenoeg niets meer alleen en had overal hulp bij nodig, zelfs bij het douchen."

Dat zorgde natuurlijk voor de nodige paniek en ongerustheid bij de familie Hermans. "Ik heb er nachten van wakker gelegen", vertelde Margriet. "Maar ze was in goede handen. We hadden alle vertrouwen in de specialisten."

De hele ervaring was vooral confronterend en zorgde voor een reality-check. "Ik wil focussen op wat ik graag doe. Want het kan morgen allemaal gedaan zijn", aldus de jonge twintiger. 

Celien is intussen voldoende hersteld en werkt volop aan haar debuutalbum. Eind juni stelde ze haar nieuwe single 'Ritme In Mij' voor. 
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Maria van Utterbeeck

  maria van utterbeeck ik heb een infarkt gehad in mijn hoodf mijn linker kant is verlamd ik weet wat het is meisje mijn man helpt mij aan te kleren want alleen kan ik niks ik wens je het allerbeste en een goede herstelling

 • STEFAN HUISEN

  Heb haar ontmoet op diabetes bijeenkomst, wat ze dus ook heeft, en ze was een lichtpunt voor mijn zoon. Sterkte meisje. Zoals we toen zeiden: What doesn't kill you makes you stronger.

 • Andre De Groote

  Céline als dochter van een bv geeft je het goede voorbeeld wens je een volledig herstel

 • marie-claire de bosscher

  succes, maar douchen is idd héél lastig als je niet goed bent, zelfs aankleden kan een uur duren... blij dat je toch weer helemaal beter bent !

 • Christiane Verbeek

  Erg als je zo jong getroffen wordt door zoiets ingrijpend. Spoedig en volledig herstel!