Celebs zijn razend op vlogger Logan Paul omdat hij een lijk toonde op Youtube: "Zelfmoord is géén grap!"

Logan Paul in het Japanse 'zelfmoord bos'.
YouTube Logan Paul in het Japanse 'zelfmoord bos'.
De Amerikaanse vlogger Logan Paul trok naar het Japanse 'zelfmoordbos'. Het bos kreeg zijn naam omdat enorm veel mensen er zelfmoord plegen door ophanging. Paul wilde een filmpje maken over de legende dat het er zou spoken, maar vond in plaats daarvan een dode man. Hij ligt nu onder vuur omdat hij die man ook toonde in zijn video. 

De man in kwestie had net zelfmoord gepleegd door ophanging. Hoewel Logan en zijn vrienden verschillende boodschappen meegaven over hoe mentale problemen en zelfmoordneigingen serieus genomen moeten worden, toonde hij het lijk wél in zijn video.

Onder andere 'Breaking Bad'-acteur Aaron Paul kon daar absoluut niet om lachen. "Hoe durf je!" schrijft hij op Twitter. "Ik walg van jou. Ik kan niet geloven dat zo veel jonge mensen naar je opkijken. Zo triest. Hopelijk beseffen ze na deze laatste video dat je puur uitschot bent. Zelfmoord is geen grap! Ga rotten in de hel."

Ook 'Game of Thrones'-actrice Sophie Turner wist niet wat ze zag. "Logan Paul, je bent een idioot. Je maakt mensen niet bewust van een probleem, je lacht er alleen mee. Ik kan niet geloven hoe je je jezelf vergoelijkte doormidden die excuses van je. Je verdient het niet om zoveel kijkers te hebben. Ik hoop dat je nooit iets moet meemaken zoals die man."

De video werd ondertussen offline gehaald voor de vlogger, maar verschillende YouTube gebruikers hadden de video voordien al opgeslagen, en nu staan de schokkende beelden alsnog op YouTube. 

Excuses

De Youtuber, die ruim 15 miljoen volgers heeft, heeft inmiddels zijn excuses aangeboden op Twitter. "Sorry", zegt hij daarin. "Dit is de eerste keer dat ik zoveel kritiek over me heen krijg en dat ik zo een fout bega. Ik wordt omringd door bekwame mensen en geloof ook dat ik juiste beslissingen kan maken, maar ik blijf nog altijd een mens en ook ik kan verkeerd zijn. Ik deed het niet voor de views, maar voor een positieve golf aan reacties op het internet, niet de tsunami aan negativiteit die ik over me heen heb gekregen", besluit de Amerikaan.

Wie vragen heeft over zelfdoding kan terecht op het nummer 1813 of op www.zelfmoordlijn1813.be
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sander Kruimelman

  Kan iemand me de meerwaarde uitleggen van het tonen van het lijk? Dat hij dan tenminste eerlijk is dat het voor de views was. Je moet wel het verstand van een pindanoot hebben als je denkt dat zoiets sensibiliserend werkt voor iemand met zelfmoordgedachten...

 • Peter Buyck

  Waarom zou iemand met zelfmoordgedachten niet geconfronteerd mogen worden met de beelden nà een daad van zelfdoding? Waarom zou zo iemand niet mogen gesensibiliseerd worden om hulp te zoeken?

 • John Ulmer

  hij toont het leven zoals het is, maar krijgt er blijkbaar veel kritiek op....

 • lindsey clauw

  Dat kan inderdaad niet

 • Lisa Lemaire

  Logan heeft heel duidelijk gezegd dat zelfmoord geen oplossing is. Hij heeft ook een het begin van de vlog gezet dat er schokkende beelden gingen opkomen. Hij heeft de man niet herkenbaar gemaakt. Dus ik snap je probleem niet echt