Zoveel verdiende Victoria Beckham met de laatste Spice Girls-tournee (waaraan ze niet deelnam)

De Spice Girls in 1997, met Victoria Beckham in het midden. (VLNR: Mel C, Emma, Victoria, Mel B, Geri)
Photo News De Spice Girls in 1997, met Victoria Beckham in het midden. (VLNR: Mel C, Emma, Victoria, Mel B, Geri)
Vorig jaar gingen de Spice Girls - tot groot genoegen van hun fans - nog eens op tournee. De meidengroep moest het echter zonder bandlid Victoria Beckham (46) stellen, die zich liever op haar modemerk wilde concentreren. Toch heeft Posh Spice grof geld verdiend aan de tournee, schrijft The Sun. 

In 2019 traden de Spice Girls maar liefst dertien keer op in het Verenigd Koninkrijk. Tot groot jolijt van hun fans. Victoria Beckham - Posh Spice voor de vrienden - besloot echter niet mee te gaan op tournee, omdat ze zich wilde focussen op haar carrière in de modewereld. Dat wil echter niet zeggen dat Victoria niets verdiend heeft aan de concertreeks. Optredens of niet, ze maakt nog steeds deel uit van ‘Spice Girls Limited’ en heeft dus recht op een vijfde van de opbrengsten. De rest gaat naar de actieve Spice Girls: Mel C, Geri Horner, Emma Bunton en Mel B. 

En die opbrengsten zijn niet min. The Sun kon achterhalen dat Posh Spice maar liefst 1 miljoen pond (zo’n 1.121.579 euro) verdiende, dankzij onder meer sponsordeals, licentieovereenkomsten en de verkoop van merchandising op de concerten. Opvallend: datzelfde jaar zou de voormalige zangeres met haar kledinglijn ‘slechts’ 700.000 pond (785.105 euro) verdiend hebben. 

Mel B, Mel C, Emma en Geri gingen zonder Victoria op tournee, maar toch moeten ze haar geld.
Photo News Mel B, Mel C, Emma en Geri gingen zonder Victoria op tournee, maar toch moeten ze haar geld.

“Ironisch”

“De rest van de groep moet een grote som geld overhandigen aan Posh, dat ze verdiend hebben door die ‘oude magie’ terug op te rakelen”, vertelt een goed ingelichte bron. “De ironie van die betaling is dat Victoria zichzelf heeft gedistantieerd van de Spice Girls, omdat ze het probeert te maken als mode-ontwerpster. Maar de groep is opnieuw haar grootste bron van inkomsten geworden nu haar kledinglijn faalt. De andere meisjes hebben veel moeten afgeven.”

Aan de rechtstreekse ticketverkoop verdient Victoria weliswaar niets. Het geld dat daarmee verdiend wordt, wordt in een ander bedrijf ondergebracht (en dus niet Spice Girls Limited) waar enkel de vier nog actieve zangeressen lid van zijn. Het is nog niet helemaal duidelijk wat de tournee precies aan tickets heeft opgebracht, maar vermoed wordt dat ze alle vier zo’n 2,2 miljoen pond (2,5 miljoen euro) zullen ontvangen. 

De kledinglijn van Victoria doet het inderdaad niet echt goed. Vorig jaar was er sprake van een verlies van 12,1 miljoen pond (zo'n 13,6 miljoen euro). Enkel door regelmatige steun van haar echtgenoot David, kan ze het hoofd boven water houden. Onlangs besloot Victoria nog om een deel van haar personeel op tijdelijke werkloosheid te zetten, als gevolg van de coronacrisis. Maar na kritiek trok ze die beslissing weer in. 

Lees ook: 

Fans in tranen, publiek verlaat het stadion: langverwachte reünietour Spice Girls draait uit op flop

Na de kritiek op hun concert: Spice Girls bouwen wild feestje

Victoria Beckham onder vuur nadat ze 30 werknemers op ‘technische werkloosheid’ zet: “Waarom gebruik je belastinggeld en niet jóuw fortuin?”

Hoe één zakelijke beslissing leidde tot “de ergste week” in het leven van Victoria Beckham
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Paul Boutsen

    En wat heeft ze gedaan met het geld? Aan goede doelen gegeven, voor misbruikte kinderen gezorgd, iets voor corona onderzoek gesponsord...ze heeft het zelfs aan de belastingen niet eens afgegeven. En dit soort mensen vinden mensen "cultuur" en geven er nog geld aan uit ook.