Zoon Jackie Chan biedt excuses aan voor drugszaak

Jaycee Chan maakt een diepe buiging om zijn excuses kracht bij te zetten.
ANP Jaycee Chan maakt een diepe buiging om zijn excuses kracht bij te zetten.
Jaycee Chan is begonnen met het oppoetsen van zijn bezoedelde imago. Tijdens een persconferentie in Peking bood de zoon van acteur Jackie Chan zijn excuses aan voor de drugszaak waarvoor hij een half jaar celstraf heeft uitgezeten. Hij zette zijn verontschuldigingen kracht bij met een diepe buiging.

De 32-jarige artiest sprak volgens persbureau Reuters zacht. Jaycee, die gisteren op vrije voeten kwam, vertelde de verzamelde pers dat hij zijn energie gaat richten op film- en muziekprojecten en dat hij meer tijd wil spenderen met zijn bezorgde moeder.

''Deze gebeurtenis heeft een negatieve invloed gehad op de maatschappij waarin ik een publiek figuur ben, heeft mensen teleurgesteld die me hebben gesteund en heeft mensen beschadigd die met me hebben gewerkt", zei Jaycee.

Drugstest
Chan junior zat vast sinds augustus nadat een drugstest had uitgewezen dat hij marihuana had gerookt en de politie 100 gram cannabis bij hem thuis had gevonden. In december werd hij officieel aangeklaagd. De zaak kreeg veel aandacht van staatsmedia die schreven over het Chinese antidrugsbeleid. Staatsmedia schreven ook dat Jackie Chan zich schaamde voor het gedrag van zijn zoon en dat hij hoopt dat hij zich ooit publiekelijk uitspreekt over de gevaren van drugs. Jackie Chan is sinds 2009 antidrugsambassadeur.

De jonge Chan vertelde geen voorkeursbehandeling te hebben gehad in de gevangenis en dat zijn vader zijn invloed niet heeft aangewend om de straf te verminderen. Achter de tralies heeft hij veel kunnen nadenken, discussieerde hij met zijn celmaat en las hij over boeddhisme.