Zoe Saldana voedt zonen op in ‘genderneutrale omgeving’: “Ik vind het belangrijk dat mijn jongens zo opgroeien”

Zoe Saldana met haar echtgenoot Marco.
EPA Zoe Saldana met haar echtgenoot Marco.
Zoe Saldana (40) heeft drie zonen met echtgenoot Marco Perego Saldana (40), en die voedt het koppel in een genderneutrale omgeving op. Dat vertelt de actrice in een interview met Us Weekly. 

“De tweeling maakte twee weken geleden een opmerking: ‘Jongens zijn sterker dan meisjes’", vertelt Zoe Saldana in Us Weekly. “Ze zitten nu eenmaal in die fase van vergelijkingen. Dan moet je echt een momentje nemen om een antwoord te vinden dat ze zullen begrijpen.”

“We hebben een erg genderneutrale omgeving thuis. Mijn man doet heel wat taken die vrouwen normaal gezien doen en andersom”, vertelt de actrice. “Ik doe heel wat mannelijke dingen, zoals de tv in elkaar steken of dingen repareren die kapot zijn. We zijn echt gender-fluïde thuis. Ik denk dat het belangrijk is om jongens en meisjes op te voeden in zo'n omgeving." 

De actrice en haar man doen wel meer dingen op hun manier. Zo nam Marco de achternaam van Saldana aan toen ze in 2013 trouwden. “Hij wilde echt duidelijk maken dat hij deel uitmaakt van mijn familie en het nalatenschap van mijn vader”, zegt Saldana daarover. “Hij was zo respectvol, hij wilde niet dat ik mijn naam opgaf enkel omdat dat de gewoonte is.”

Zoe en Marco hebben drie kinderen: tweeling Cy en Bowie (4) en Zen (2).
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Mathias Lunders

    Hollywood heeft teveel drugs gesnoven. Het zijn normale kinderen die in een abnormale situatie worden opgevoed. Van nature zeggen jongens dat ze sterker zijn dan meisjes, is genetisch bepaald ook maar zij gaan nu gebrainwasht worden door de eigen ouders.

  • Johny deman

    Komen psychopaten van... een kind heeft rolmodellen nodig, geen modegrillen en politiek correcte sociale constructies die geen steek houden