Zo vader, zo zoon, zo broer... voor deze celebs is acteren een family business

Acteren? The family business!
Photo News/Getty Acteren? The family business!
Acteertalent, soms zit het gewoon in de familie. Dat blijkt uit de vele gezinnen die hun leest van generatie op generatie hebben doorgegeven... en dat op het grote scherm. Zo vader, zo zoon. Zo broer, zo zus. Deze families verdienen de kost in de filmwereld. 

De Culkins

Van links naar rechts: Macaulay, Kieran en Rory Culkin.
Getty/Photo News Van links naar rechts: Macaulay, Kieran en Rory Culkin.

Macaulay Culkin (38), die we nog kennen uit de ‘Home Alone’-films waarin hij als kind de hoofdrol speelde, liet tijdens de Golden Globes luid en duidelijk horen dat zijn broer Kieran (36) genomineerd was voor zo’n prijs. Dat deed hij door te doen alsof hij volledig uit de lucht viel. “Hey, Kieran is op de tv!” klonk het op Twitter. “Wat doet hij daar? Wacht? Is hij genomineerd?! Ik moet in het vervolg echt eens de telefoon opnemen als hij belt...” 

Kieran was genomineerd voor ‘Beste Mannelijke Bijrol in een Tv-drama’ voor zijn prestatie in de reeks ‘Succession’. Jammer genoeg greep hij naast de award, tot ongenoegen van zijn oudere broer. “Verdorie, ik ga niet akkoord”, twitterde die. “’Alvin and the Chipmunks' is op tv, ik zal daar wel naar kijken in plaats van naar de awardshow.” 

Macaulay en Kieran zijn niet de enige acteurs in de familie. Hun jongste broer, Rory Culkin (29), was al te zien in ‘Signs’ (2002), ‘Scream 4' (2011) en ‘Bullet Head’ (2017). 

De Hemsworths

Van links naar rechts: Luke Hemsworth, Liam Hemsworth en Chris Hemsworth.
Getty Images Van links naar rechts: Luke Hemsworth, Liam Hemsworth en Chris Hemsworth.

Eén van de meest prominente acteerfamilies van het moment is ongetwijfeld die van de Hemsworths. De Australische broers stapten stuk voor stuk in het acteerwereldje en ze zijn allemaal opvallend succesvol. Om te beginnen is er Chris Hemsworth (35), vooral bekend als superheld Thor in de Marvel-franchise. Daarnaast is er ook zijn jongere broer, Liam (28), die pas is getrouwd met zangeres Miley Cyrus. Hij was samen met haar te zien in de romantische film ‘The Last Song’ (2010) en had ook een vaste rol in de ‘The Hunger Games’-trilogie. Luke (38) is bij ons het minst bekend, maar hij heeft een rol in de populaire serie ‘Westworld’ en speelde daarnaast nog in films als ‘Thor: Ragnarok’ (2017) en ‘River Runs Red’ (2018). 

De Skarsgårds

Alexander Skarsgård, Bill Skarsgård en Gustaf Skarsgård.
Photo News Alexander Skarsgård, Bill Skarsgård en Gustaf Skarsgård.

De Zweedse familie Skarsgård bracht al vele bekende acteurs voort. Zo begon het met Stellan (67), die wij kennen uit de twee ‘Mamma Mia!’-musicals, ‘Pirates of the Caribbean’ (2006) en ‘Thor’ (2011). Zijn 3 zonen, Alexander, Bill en Gustaf, volgden in zijn voetsporen. Alexander (42) kende zijn grote doorbraak in de vampierenserie ‘True Blood’, en speelde sindsdien onder andere in ‘The Legend Of Tarzan’ (2016) en de serie ‘Big Little Lies’. Bill (28) kennen wij vooral van een rol waarin we hem niet hérkennen. Hij speelde namelijk de monsterlijke clown in horrorfilm ‘It’ (2017). Gustaf (38) kennen we dan weer uit series als ‘Vikings’ en ‘West World’.

Stellan Skarsgård, de patriarch van de familie.
AFP Stellan Skarsgård, de patriarch van de familie.

De Mikkelsens 

Mads (links) en Lars Mikkelsen.
Photo News/AFP Mads (links) en Lars Mikkelsen.

Deze Deense acteurs schopten het tot in Hollywood. Mads Mikkelsen (53) kennen we als Hannibal uit de gelijknamige tv-serie. In de Bond-film ‘Casino Royale’ (2006) speelde hij dan weer de schurk Le Chiffre. En ook zijn broer heeft een voorkeur voor schurkenrollen. Zo speelde Lars Mikkelsen (54) de kwaadaardige Magnussen in de BBC-reeks ‘Sherlock’. Hij was ook te zien in de reeksen ‘House Of Cards’, ‘The Team’ en ‘Ride Upon The Storm’. 

De Douglassen 

Michael Douglas (rechts) en zijn vader Kirk Douglas.
AP Michael Douglas (rechts) en zijn vader Kirk Douglas.

Niet weg te denken uit Hollywood zijn vader en zoon Douglas. Kirk Douglas, inmiddels al 102 (!) jaar oud, zagen we in prenten als ‘Spartacus’ (1960), ‘20.000 Leagues Under The Sea’ (1954) en ‘The Man From Snowy River’ (1982). 

Michael Douglas, zelf al 74 jaar, won dit jaar de Golden Globe voor ‘Beste Acteur in een Komische Serie’ voor zijn werk in ‘The Kominsky Method’. Hij was ook te zien in ‘Ant-Man’ (2015), ‘Basic Instinct’ (1992) en ‘Fatal Attraction’ (1987). Om de acteerfamilie nog wat groter te maken, is hij ook getrouwd met de beroemde actrice Catherine Zeta Jones. 

Catherine Zeta-Jones en Michael Douglas tijdens de Golden Globes.
Photo News Catherine Zeta-Jones en Michael Douglas tijdens de Golden Globes.

De Afflecks 

Ben Affleck (links) en Casey Affleck.
Photo News Ben Affleck (links) en Casey Affleck.

Ben Affleck (46) en zijn broer Casey (43) hebben allebei succes in de filmindustrie. Ben zien we tegenwoordig als Batman in de DC-franchise. Daarnaast speelde hij al in ‘Justice League’ (2017), ‘The Accountant’ (2016) en ‘The Town’ (2010). 

 Casey won de Oscar voor ‘Beste Acteur in een Drama’ voor zijn hoofdrol in ‘Manchester By The Sea’ (2016), al was dat wel controversieel. Casey wordt namelijk beschuldigd van seksueel misbruik. Verder had hij ook nog rollen in ‘The Old Man And The Gun’ (2018), ‘Interstellar’ (2014) en ‘Gone Baby Gone’ (2007). 

De Gyllenhaals 

Jake Gyllenhaal en zijn zus, actrice Maggie Gyllenhaal.
AP Jake Gyllenhaal en zijn zus, actrice Maggie Gyllenhaal.

Jake en Maggie Gyllenhaal hadden de filmwereld in hun bloed zitten. Hun vader, Stephen, is een filmregisseur die onder andere ‘A Dangerous Woman’ (1993) voor zijn rekening nam. Hun moeder, Naomi, is een scenarioschrijfster. Jake Gyllenhaal (38) kennen we vooral uit zijn baanbrekende rol in ‘Brokeback Mountain’ (2005). Daarnaast zagen we hem naast Anne Hathaway in ‘Love & Other Drugs’ (2010) en speelde hij de hoofdrol in ‘Prince Of Persia’ (2010). Maggie Gyllenhaal (41) is momenteel te zien in de populaire tv-reeks ‘The Deuce’. Ze stonden ook al samen op de set, in onder andere ‘Donnie Darko’ (2001). 

De Downeys

Robert Downey, Jr. en Sr.
Getty Robert Downey, Jr. en Sr.

Waarom Robert Downey Jr. (53) altijd ‘junior’ genoemd moet worden? Omdat er voor hem al een Robert Downey Sr. (82) was, natuurlijk. Die laatste was te zien in onder andere ‘Putney Swope’ (1969), ‘Pound’ (1970) en ‘Hugo Pool’ (1997). Zijn zoon Robert kennen we als Iron Man uit het Marvel Cinematic Universe. Daarnaast kroop hij ook in de huid van ‘Sherlock Holmes’ (2009) en we zagen hem naast Zach Galifianakis in de komedie ‘Due Date’ uit 2010. 

De Roberts’ 

Emma Roberts (R) met haar nicht Julia (M) en Shirley MacLaine.
EPA Emma Roberts (R) met haar nicht Julia (M) en Shirley MacLaine.

Uiteraard kennen we Julia Roberts (51) als de beste. Ze schitterde in ‘Pretty Woman’ (1990), reisde de wereld rond in ‘Eat, Pray, Love’ (2010) en werd onsterfelijk als ‘Erin Brockovich’ (2000). Maar haar nichtje, Emma (27), is ook begonnen aan een eigen acteercarrière. Zo heeft ze een terugkerende rol in de serie ‘American Horror Story’, speelde ze een hoofdrol in de serie ‘Scream Queens’ en acteerde ze in films als ‘Nerve’ (2016), ‘Wild Child’ (2008) en ‘We’re The Millers’ (2013). 

Julia’s broer en Emma’s vader, Eric Roberts (62), is ook acteur. Hem zagen we aan het werk in ‘The Dark Knight’ (2008), ‘The Expendables’ (2010) en ‘Best Of The Best’ (1989). 

Julia’s halfzus, Lisa Roberts Gillan (54), speelde mee in films als ‘Made In Manhattan’ (2002) en ‘Runaway Bride’ (1999).  

Eric Roberts en collega-acteur Keaton Simons.
AP Eric Roberts en collega-acteur Keaton Simons.
Julia en haar halfzus Lisa Roberts.
Getty Julia en haar halfzus Lisa Roberts.9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Nathan Haaren

  heeft niets met acteertalent te maken, maar vooral met vriendjespolitiek in die industrie

 • mike dierickx

  Jammer dat er niets geschreven word over de grootste Hollywood dynastie, de familie Barrymore. Ze hebben niet voor niets de bijnaam 'Royal Family of the American Stage'. Een familie die ouder is dan de Hollywood film industrie zelf 4 Generaties met 23 succesvolle acteurs en actrices waarvan Drew Barrymore ( E.T.,...) de jongste telg is.

 • Alain Krevits

  De Sheens niet vergeten!

 • Elke Celis

  De Bridges?

 • WILLY ZACHEL

  De meeste daar heb ik nog nooit van gehoort huis tuin en keuken acteurs waarschijnlijk !