Zo kwam David Bowie aan zijn verschillend gekleurde ogen

De ogen van David Bowie hadden een verschillende kleur. Het gevolg van een ruzie om een meisje, vertelt zijn jeugdvriend.
afp De ogen van David Bowie hadden een verschillende kleur. Het gevolg van een ruzie om een meisje, vertelt zijn jeugdvriend.
In 2016 overleed David Bowie op 69-jarige leeftijd. Een van de meest opvallende kenmerken van de Britse muzikant waren zijn ogen, die een andere kleur hadden. Bruin aan de ene kant, blauw aan de andere kant. Dat kenmerk had hij te danken aan zijn jeugdvriend, George Underwood, vertelt die aan de Britse krant The Telegraph. 

George Underwood vertelt aan The Telegraph dat hij en David Bowie vrienden waren sinds ze negen jaar oud waren. In 1962, toen ze vijftien jaar oud waren, maakten ze echter ruzie. “Om even duidelijk te zijn, de ruzie ging over een meisje waar we allebei verliefd op waren", vertelt Underwood. “Ze kwam naar het feestje voor mijn 15de verjaardag. Iedereen was dronken om acht uur ‘s avonds, David ook. Ik was verstandig en slaagde erin om een afspraakje met haar te versieren. Maar op de dag zelf belde David me op en zei hij dat ze hem verteld had dat ze niet met me wilde afspreken omdat ze met hem op date wilde.”

Toch ging Underwood later die avond naar hun plaatselijke jeugdclub, waar hij ontdekte dat het meisje er al lang op hem zat te wachten. “Dus ik was erg kwaad op hem", vertelt hij. “Tijdens de pauze op school sloeg ik hem.” De klap zorgde ervoor dat één pupil zich permanent verwijdde, zodat het leek alsof de ogen van Bowie een andere kleur hadden. “Later zei David dat ik hem een gunst had verleend, want iedereen praat over zijn ogen, niet?”
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ringo van der pulst

  Mijn neef heeft ook een bruin en een blauw oog sinds zijn geboorte.Ik noem hem dan ook de kleinen bowie.

 • stijn vandamme

  Bowie had helemaal geen verschillend gekleurde ogen

 • Thierry Piette

  Ik heb 1.5 grijs en 0.5 bruin oog. Komt er nu ook een artikel over mij? Meestal krijg ik te horen al de mensen het zien: "Mijn kat heeft dat ook." Twee verschillend gekleurde ogen is zeer zeldzaam en wordt heterochromia iridum genoemd.

 • Bert Verhaegen

  Alles is nieuws tegenwoordig. Google heeft het geheugen uitgewist. Dit was in de jaren ‘70 al geweten ...