Zayn Malik openhartig over zijn geloof: “Ik zou mezelf geen moslim noemen”

Zayn Malik werd vaak bestempeld als de populairste moslim van Engeland, maar dat etiket blijkt niet bij hem te passen.
EPA Zayn Malik werd vaak bestempeld als de populairste moslim van Engeland, maar dat etiket blijkt niet bij hem te passen.
Ex-One Direction-zanger Zayn Malik (25) wil zichzelf niet meer profileren als moslim. Dat vertelt hij in een exclusief interview met VOGUE. “Ik zou mezelf geen moslim noemen”, zegt hij.

De zanger werd in Engeland nochtans vaak aanzien als ‘s lands beroemdste moslim. “Om eerlijk te zijn heb ik nooit publiekelijk gesproken over mijn geloof. Ik heb nooit verklaard moslim te zijn. Ik zou mezelf geen moslim noemen”, klinkt het. “Ik geloof ook niet dat er zoiets zou bestaan als de hel.”

(lees verder onder de tweet)

De bekentenis wordt hem niet door alle moslims in dank afgenomen. Op Twitter reageerden enkele fans misnoegd. “Ik begrijp volledig waarom alcohol en de muziekindustrie haram zijn voor de islam. Ze verwijderen je steeds verder van je religie, tot je alle geloof verloren bent", schrijft iemand. “De beroemdheid stijgt Zayn duidelijk naar het hoofd.” Anderen maken dan weer grapjes over zijn ‘vertrek’. “Zayn Malik verliet eerst One Direction en Perrie, en nu de islam. Wie weet wat het volgende is dat hij verlaat.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Valentino Fabionara

    Stom idee, fans en de media geloven dat graag!

  • edwig Impen

    fantastisch van die man dat hij voor zijn mening durft uitkomen tegenover al die bekrompenheid