Zangeres Fergie over haar drugsverslaving: "Het was onwijs leuk, tot ik die psychoses kreeg"

Fergie
AFP Fergie
Fergie heeft voor het eerst openlijk gesproken over de drugsverslaving waar ze lange tijd mee kampte. De zangeres, die eigenlijk Stacy Ferguson heet, begon als tiener met xtc en ging later over op crystal meth. De laatste jaren had ze geregeld last van hallucinaties.

De gewezen Black Eyed Peas-zangeres vertelt in 'Mirror' dat ze leed aan psychoses. "Dagelijks was ik aan het hallucineren. Soms zag ik bijvoorbeeld ineens een bij of een konijn. Pas een jaar nadat ik gestopt was met drugs waren de chemicaliën uit mijn hersenen en zag ik geen dingen meer die er niet zijn."

Hoewel het een enorm heftige periode was, ziet de Amerikaanse het als een leerzame ervaring. "De drugs, het was onwijs leuk... tot het misging. Maar toch ben ik tot op de dag van vandaag blij dat het me is overkomen. Want dat is mijn kracht, mijn geloof, mijn hoop op iets beters." De 42-jarige Fergie hoopt met haar verhaal andere verslaafden te helpen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Chris Vandorpe

    Het was onwijs leuk ,lijkt mij eerder aanzetten tot dan afraden .