Ga naar de mobiele website
^ Top

Zanger en presentator Bart Van den Bossche overleden

De Vlaamse zanger en presentator Bart Van den Bossche is overleden aan een hartaderbreuk bij hem thuis. Van den Bossche werd 48 jaar.

Van den Bossche groeide op in Kortrijk en studeerde aan het Conservatorium van Brussel en aan Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Bekende hits zijn 'De Heuveltjes Van Erika' en 'Boem', een bewerking van 'Boum' van de Franse chansonnier Charles Trenet. Naast zijn eigen songs schreef hij liedjes voor onder meer Dana Winner, Bart Kaëll en De Pita Boys.

Later presenteerde hij ook programma's op Radio 2 en tv-programma's zoals 'Videodinges' en 'Puzzeltijd'. Van den Bossche was daarna nog een tijd belspelpresentator, maar raakte zijn job kwijt nadat het bedrog van deze spelletjes werd blootgelegd in het programma 'Basta'. In 2011 won hij het VTM-programma 'Masterchef'.

photo news


Van alle markten thuis

Muziekkenner Jos Van Oosterwijck is compleet verrast door het plotse overlijden. "Een donderslag bij heldere hemel," klinkt het. "Ik kan het even niet begrijpen." Volgens Van Oosterwijck situeert de muziek van Van den Bossche zich in de traditie van de kleinkunst van de jaren zeventig. "Hij was een kleinkunstenaar die van alle markten thuis was. Hij schreef ook liedjes voor anderen en presenteerde radio- en televisieprogramma's."

"Als ik hem een opdracht gaf om een songtekst te leveren en hem daarvoor enkele trefwoorden gaf, rolde de tekst enkele uren later uit de fax. Hij had daar een zeer groot talent voor", aldus Van Oosterwijck, die muziekprogramma's zoals 'Tien om te Zien' samenstelde.

De Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa) betuigt haar medeleven aan familie en naasten, zo laat woordvoerster Sara Vercauteren weten. Ze benadrukt dat hij veel voor de VMMa heeft gedaan.

 
Als ik hem een opdracht gaf om een songtekst te leveren en hem daarvoor enkele trefwoorden gaf, rolde de tekst enkele uren later uit de fax
Jos Van Oosterwijck
Meer over


Meld een bug