Zaak Harvey Weinstein op verzoek van zijn advocaten verschoven naar september

De rechtszaak van Harvey Weinstein is uitgesteld.
EPA De rechtszaak van Harvey Weinstein is uitgesteld.
De rechtszaak van Harvey Weinstein is uitgesteld. De gevallen filmproducent moet zich in plaats van op 3 juni nu op 9 september melden in de rechtbank vanwege zijn vermeende seksueel misbruik. Dat heeft de rechtbank gisteren geoordeeld, melden Amerikaanse media.

De rechtbank besloot hiertoe op verzoek van Weinsteins advocaten. De juristen wilden graag meer tijd om hun verdediging voor te kunnen bereiden.

Weinstein heeft vijf aanklachten van seksueel misbruik van twee vrouwen aan zijn broek hangen. In totaal zijn er meer dan tachtig dames die de 67-jarige producent, die bij hoog en laag blijft volhouden onschuldig te zijn, betichten van seksueel wangedrag. Hiervoor staat hij echter niet in deze zaak terecht.

Weinstein is op borgtocht vrij.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.