Youp van 't Hek heeft last van hartritmestoornis

ANP
De Nederlandse cabaretier Youp van 't Hek onthulde vrijdagavond tijdens een talkshow dat hij een hartritmestoornis heeft.

"Ik heb last van een totaal ongevaarlijke, maar wel heel hinderlijke hartritmestoornis", aldus Van 't Hek. "Je moet dan niet optreden. Het moet geen uren duren voordat je naar de huisarts gaat."

De cabaretier heeft het tot nu drie keer meegemaakt dat zijn hart op hol sloeg. "Ik had het twee weken geleden weer op een vrijdag." Maar daarvoor had Youp er al een jaar geen last van.

Nerveus
Toch wordt Van 't Hek wel een "beetje nerveus" en "onzeker" van de hartritmestoornis. Youps broer kreeg jaren geleden een ballonkatheter en overleed kort daarna aan een hartstilstand. De cabaretier wil dan ook niet onder het mes vanwege de aandoening. ""Als ik er maar een keer per jaar last van heb en er is een pilletje voor..."

De laatste tijd was de "mysterieuze" ziekte van Youp het gesprek van de dag. Hij moest twee weken geleden dus een optreden afzeggen, maar wilde niet zeggen wat hem precies mankeerde.

ANP