Wordt Tom Hanks straks een Griek? Acteur krijgt Griekse nationaliteit aangeboden

REUTERS
Tom Hanks, zijn vrouw Rita Wilson en hun kinderen hebben het Griekse staatsburgerschap aangeboden gekregen van de Griekse president. Volgens CNN heeft Pavlopoulos een ereburgerschap getekend waardoor Hanks en zijn familie de nieuwe nationaliteit kunnen aannemen.

"Tom Hanks is een persoon die echte interesse toonde in het lijden van mensen tijdens de branden in Mati, en vroeg ook aandacht voor deze kwestie in de media," liet de Griekse minister van Binnenlandse Zaken weten. Hij refereert daarbij naar de branden in de regio van Attica afgelopen juli. Ook vond de minister dat Hanks een goed vertegenwoordiger is van Griekenland, omdat hij vaak naar het land reist en zelfs huizen heeft in Antiparos.

Hanks vrouw Wilson heeft zelf een Griekse moeder en werd Grieks-Orthodox opgevoed. Hanks en Wilson hebben meerdere films geproduceerd in Griekenland, waaronder ‘My Big Fat Greek Wedding’ en ‘Mamma Mia!’. Om echt de Griekse nationaliteit te krijgen moeten Hanks en zijn familie binnen een jaar de eed afleggen bij de minister.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.