Woody Allen klaagt Amazon Studios aan

Woody Allen legt klacht neer tegen Amazon Studios.
EPA Woody Allen legt klacht neer tegen Amazon Studios.
Regisseur Woody Allen heeft bij de rechtbank in Manhattan in New York een aanklacht tegen Amazon Studios ingediend. De regisseur eist 68 miljoen dollar schadevergoeding omdat de streamingdienst zijn film ‘A Rainy Day in New York’ niet uitbrengt en de studio de samenwerking heeft opgezegd voor het produceren van vier andere films.

De beslissing van Amazon zou zijn gebaseerd op aanhoudende geruchten dat Allen zijn geadopteerde dochter Dylan Farrow in de jaren ‘90 zou hebben misbruikt toen ze nog kind was. Allen ontkent die aantijgingen met klem.

“Amazon tracht het besluit te beargumenteren door te verwijzen naar een 25 jaar oude, ongefundeerde beschuldiging tegen de heer Allen, maar die beschuldiging was al bekend bij Amazon - en het publiek - voordat Amazon vier afzonderlijke deals met hem sloot”, staat in de aanklacht. “Het biedt Amazon het recht niet om het contract te beëindigen.”

‘Rainy Day in New York’ vertelt over twee jonge mensen die tijdens een regenachtig weekend in New York allerlei avonturen beleven. Elle Fanning, Selena Gomez en Timothee Chalamet spelen in de film de hoofdrollen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Louis Bouduin

    Ooit hield ik van Manhatten, Annie Hall en Hannah and her sisters. Toen meneer Allen nog een onbesproken figuur en kunstenaar was. Nu, zovele jaren later, zou ik hem het voordeel van de twijfel willen gunnen, of de kunstenaar los zien van zijn creaties. Helaas, ik bezit dat vermogen niet meer: oude held van me, laat los, zie de waarheid onder ogen en vooral eis niets en wees bescheiden.