Woestijnvis tikte Bart De Pauw al op de vingers na opnames 'Loft'

Bart De Pauw schreef het scenario van de film 'Loft'.
Photo News Bart De Pauw schreef het scenario van de film 'Loft'.
Bart De Pauw werd na de opnames van 'Loft' in 2008 al eens op de vingers getikt voor grensoverschrijdend gedrag. Dat meldt De Morgen. Hij zou op de set een medewerkster lastiggevallen en geïntimideerd hebben. Volgens verschillende bronnen leidde zijn gedrag ertoe dat De Pauw vertrok bij Woestijnvis.

Bart De Pauw trok in 2008 na elf jaar de deur dicht bij productiehuis Woestijnvis. "Het is tijd voor iets anders", klonk het toen. De Pauw liet weten "de drive van de eerste jaren" te missen. Een ex-Woestijnvismedewerker verklaart nu aan De Morgen dat een ernstig incident weleens aan de basis zou kunnen gelegen hebben van zijn vertrek. Tijdens de opnames van 'Loft', de film waarvoor De Pauw het scenario schreef, zou hij een medewerkster veelvuldig lastiggevallen hebben. Hij zou de vrouw in kwestie ook meermaals ongepaste boodschappen gestuurd hebben.

"Wouter Vandenhaute heeft Bart toen samen met zijn vrouw bij hem ontboden", zeggen twee topfiguren uit de Vlaamse tv-wereld nu. "Vandenhaute heeft hem de duidelijke boodschap gegeven dat zijn gedrag problematisch was en dat het moest stoppen", voegt een ex-Woestijnvisser toe. De vergadering had echter niet het gewenste effect, zeggen de drie bronnen.

De Pauw en zijn vrouw zouden boos opgestapt zijn met de melding nooit meer voor Woestijnvis of Vandenhaute te zullen werken. Woestijnvis wenste het bericht te ontkennen noch te bevestigen.

Het incident op de set van Loft zou weleens een reden kunnen zijn waarom bekende koppen als Erik Van Looy, Michiel Devlieger of Tom Waes hun steun (nog) niet uitgesproken hebben voor De Pauw. Dat deed tot nu toe enkel Tom Lenaerts. 
111 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • chantal browaeys

  Jurgen Mouton ... groot gelijk

 • Ynor Scott

  Dat is dan het gevolg van de sms hype. Is iedereen niet een beetje schuldig? Wan onschuldig begint ..... of zoals het spreekwoord zegt “ de gelegenheid maakt.....

 • ludo marissen

  Dat beweert de Morgen.

 • Cor Dierckx

  Hij krijgt mijn volle steun om van deze ziekte te genezen want het is erg heel erg.

 • Geert Van Nieuwenhuyse

  Een pure SEXIST die gestraft moet worden, och arme zijn familie.