Witte Huis reageert op Golden Globes: "Laat Oprah maar komen"

Oprah Winfrey
Photo News Oprah Winfrey
Het Witte Huis ziet het eventuele presidentiële kandidaatschap van Oprah Winfrey vol vertrouwen tegemoet. Perschef Hogan Gidley zei dat tegen verslaggevers die aan boord gingen van de Air Force One: "We kijken uit naar elke uitdaging, of dat nou Oprah Winfrey is of wie dan ook." 

Gidley reageerde hiermee op de hartstochtelijke roep op social media 'Oprah For President', na haar indrukwekkende speech tijdens de Golden Globes, waar ze de Cecil B. De Mille Award won; een prijs voor haar hele oeuvre.

Hoewel Oprah eerder zei 'niets te voelen voor het presidentschap', zegt haar partner Stedham Graham 'dat ze er zeker voor gaat, als men interesse in haar heeft.' Sinds Hillary Clinton de verkiezingen verloor van Donald Trump in 2016, kampen de Democraten met het ontbreken van een echte leider. Na de Golden Globes zien velen in Oprah de perfecte kandidaat om het tegen Donald Trump op te nemen in 2020.

Oprah's beste vriendin Gayle King ziet het in elk geval al helemaal zitten: "Dat klinkt toch enig, president Winfrey? Het enige dat nu nog moet gebeuren is Oprah overhalen om zich kandidaat te stellen. Maar het gaat om het volk, de mensen. Zij moeten beslissen. In principe heeft Oprah altijd 'nee' gezegd, maar als men een president in haar ziet... ja, dan zou het zo maar eens kunnen gebeuren. Deze speech heeft veel veranderd."
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Gijselaar

  Kunnen ze niet beter een komiek nemen,dan kunnen we der meer mee lachen.

 • Diane Bernaerts

  Ze heeft in elk geval meer "kaas gegeten van politiek" dan Trump. En wat haar verleden betreft: ik denk dat dat van Trump goorder is, en dat was ook geen beletsel. Sinds de verkiezing van Trump kan werkelijk iederéén daar president worden, de lat ligt nu wel héél erg laag. In elk geval: als zij kandidaat zou zijn in 2020, zou ze met de vingers in de neus winnen, of het nu van Trump of van Pence is.

 • Michael Dimers

  Komaan zeg ! Mag ik zelf niet zeggen dat Homer Simpson een beter kandidaat is ? Waarom niet ? Wat heeft Oprah nu van enige ervaring om de job van president te gaan opnemen ?

 • Sjonny Martero

  Ik stel voor om Sylvester Stallone de kans te geven. Dan kan hij op zijn eentje het probleem in Noord-Korea oplossen.En in de Arabische wereld.

 • André Van der Poorten

  Show ,show .... Als ze die bij een eventuele campagne haar verleden zouden uitpluizen , amaai !