Wickie de musical met Josje van K3 in première

ANP
Wickie de musical beleefde zondag de Nederlandse première in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. In de voorstelling draagt K3-zangeres Josje Huisman een ooglapje in haar rol van schlagerzangeres Elza Eenoog.

Josje speelt het liefje van vreselijke Sven die het beu is om telkens het onderspit te moeten delven bij gevechten met de Vikings van Flaken. Hij beraamt een plan om Wickie te ontvoeren om zo losgeld te eisen. Sven wil de grootste Vikingschat in handen krijgen: twee heel bijzondere diamanten uit het godenbeeld dat op het dorpsplein van Flaken staat.

In de Nederlandse versie van Wickie de Musical zingt Josje onder meer de solo 'Verliefd op een piraat'. "Sommigen denken wellicht dat Wickie alleen voor jongens is, maar ik heb er ook van genoten. Wickie is ook voor meisjes, heel stoer en slim. Voor de jongsten is de musical een avontuurlijk verhaal, voor de tieners bevat de voorstelling leuke humor en voor de ouders is het een beetje nostalgie. Het is een gezellige familiemusical, met superleuke personages", zei Josje eerder.

ANP

K3 zoekt K3

Naast de eenogige schlagerzangeres speelt Josje in de musical de rol van Clodovea, waarbij haar danservaring goed van pas komt. "Clodovea is de leidster van de clan IJsco-chica's en houdt van de mambo. De IJsco-chica's hebben het niet zo op mannen. Ze nemen ze gevangen zodra ze door hun ijsgrotten varen. Je komt er pas weer uit als je een dansbattle wint. Als Clodovea zing ik de IJsco-mambo, een heel zomers liedje."

Wickie de musical met Josje is tot en met woensdag 28 oktober 2015 te zien in Heerlen, Rotterdam, Groningen en Breda. Voor Josje valt dit gedeeltelijk samen met de talentenjacht K3 zoekt K3, de grote najaarsshow van VTM en de Nederlandse zender SBS6 die op 4 september begint.

ANP