Werknemers keren zich tegen Ellen DeGeneres na pijnlijke corona-actie: “Ze is een van de meest gemene mensen ter wereld”

Ellen DeGeneres NBC
NBC Ellen DeGeneres NBC
Ellen DeGeneres (62) staat wijd en zijd bekend als een van de aardigste en meest genereuze tv-persoonlijkheden in de branche. En toch doet een nieuw debat op de sociale media het tegendeel vermoeden. Een ludieke actie om geld in te zamelen voor de voedselbanken van Los Angeles draaide dan ook pijnlijk uit voor Ellen: verschillende collega’s, werknemers en fans spuwen nu hun gal over het ‘valse’ en ‘gemene’ karakter van de talkshowhost.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Zet Ellen DeGeneres steevast een masker op als ze haar wereldberoemde talkshow, waarvan de opnames overigens tot eind maart werden stilgelegd door de coronacrisis, presenteert? Het wordt haar de afgelopen dagen steeds luider verweten. De Amerikaanse komiek Kevin T Porter stak het vuur aan de lont, door een tweet de wereld in te sturen waarin hij stelde dat “we op dit moment allemaal een beetje vriendelijkheid nodig hebben.” “Weet je wel, datgene waar Ellen DeGeneres het altijd over heeft!” De komiek maakte meteen een kanttekening. “Want ze is ook berucht als een van de meest gemene mensen die leven”, schreef hij. “Reageer hierop met de meest krankzinnige verhalen die je hebt gehoord over Ellen, en ik zal voor iedere reactie $2 doneren aan de voedselbanken.”

(lees verder onder de tweet)

‘Verschrikkelijke ervaring’

De oproep van de komiek ging in geen tijd viraal. Het duurde niet lang voor verschillende mensen hun naar eigen zeggen ‘verschrikkelijke ervaringen’ deelden, waaronder heel wat werknemers van Ellen die haar “belachelijke regels” op de set aan de kaak stelden. Er werd niet alleen beweerd dat DeGeneres haar personeelsleden naar huis stuurde als ze vond dat ze ‘stonken’ of geen kauwgum in hun mond namen voordat ze met haar praatten, ook werd gesteld dat Ellen werknemers op straat zette als ze vond dat hun nagellak niet nauwkeurig gedaan was.  

Een ander schreef ook: “Ik was haar persoonlijke assistent. Haar lijstje met eisen was 50 items lang. Één daarvan was een specifieke soort bloemkool die zelden wordt verkocht, dus ik moest naar 15 verschillende supermarkten rijden om die te vinden. Terwijl ze die bloemkool later nooit heeft aangeraakt.” Of ook: “Ik was haar manager gedurende een jaar. Het eerste wat ik leerde is dat, als ik een andere klant aan de lijn had, ik moest zeggen dat mijn kinderen een noodgeval hadden, waardoor ik kon inhaken en haar aan de lijn kon krijgen. Ellen wilde nooit teruggebeld worden, anders was je ontslagen.” 

Een pas aangeworven medewerker kreeg dan weer te horen dat “Ellen elke dag iemand anders kiest om te haten.” “Het is niet jouw schuld, onderga het gewoon een dag en morgen zal ze gemeen zijn tegen iemand anders.” En nog een ander liet weten: “Karen Kilgariff stond aan het hoofd van het schrijversteam gedurende 5 jaar, tot de staking van de schrijvers. Toen Karen niet wilde inbinden werd ze ontslagen en Ellen sprak nooit meer met haar.” en “Mijn vriendin schreef twee jaar voor de Ellen Show en vertelde me dat Ellen haar niet één keer heeft begroet. Sterker nog, het personeel kreeg te horen dat ze zelfs niet met haar mochten praten.”

Een greep uit de boze commentaren over Ellen: 
23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lieve Geyter

  Nu pas komen ze reclameren! Vijgen na Pasen noem ik dat en die Kevin kan zich beter met serieuze zaken bezig houden ipv mensen in het openbaar mensen te vernederen en wat is hijzelf de heilige geest misschien noem je dit het goede doen!! 2 dollar op zo’n manier uitgeven noem ik allesbehalve, Kinderachtige mensen!!

 • Paul Philippaerts

  Wat denk je dat ex werknemers zullen vertellen over hun vroegere baas. Om in die context een goed woord te horen, zal je in de categorie engelen en heiligen moeten zoeken.

 • Debby Van Rheenen

  No way. Ellen is de beste vriendin van pink. Sympathiekste persoon op aarde. Die zou nooit bevriend zijn met iemand die zo gemeen is zoals ze beweren

 • Elisa deJong

  Net als elk mens, staan we allemaal op een dag na dit leven voor God.. ook zij. Niemand is altijd alleen maar aardig, en iedereen is weleens fout in de ogen van anderen. God weet precies hoe het zit.

 • Tineke Braeckman

  Tja, wel goed voor de voedselbanken natuurlijk... 2 dollar per opmerking...