Werkloze acteur Rami Malek bezorgde pizza’s met zijn cv erin

LOS ANGELES - Van pizzabezorger tot award-winnende acteur, het lijkt wel de American dream. Rami Malek, winnaar van een Golden Globe- en SAG Award, deed het. De acteur bekende dat hij, in de hoop op werk, vroeger zijn cv in de dozen stopte van de pizza's die hij bezorgde.
EPA LOS ANGELES - Van pizzabezorger tot award-winnende acteur, het lijkt wel de American dream. Rami Malek, winnaar van een Golden Globe- en SAG Award, deed het. De acteur bekende dat hij, in de hoop op werk, vroeger zijn cv in de dozen stopte van de pizza's die hij bezorgde.
Rami Malek vertelde op de SAG Awards dat hij vroeger - toen hij nog een werkloze acteur was - als pizzabezorger werkte. Zijn klanten kregen echter heel wat meer dan de pepperoni’s waar ze om gevraagd hadden, want Malek stopte zijn cv in de dozen die hij afleverde, in de hoop op werk. 

De 37-jarige Rami Malek mag dan nu een succesvol acteur zijn, met recente overwinningen op de Golden Globes en SAG Awards, maar jaren geleden ging het minder goed met hem. Na zijn overwinning op de SAG Awards op zondag, vertelde hij aan reporters dat hij helemaal in het begin van zijn carrière als pizzabezorger werkte om de touwtjes aan elkaar te kunnen knopen. In de dozen stak hij zijn cv en een foto, in de hoop dat iemand hem zou opmerken en werk zou aanbieden. En kijk, op een dag was het zover! “Ik kreeg telefoon van de casting director van ‘Gilmore Girls’. Ze vroeg: ‘Kan ik met Rami Malek’s woordvoerder spreken?’ ‘Daar spreek je mee’, zei ik.” De casting director bood hem een rol met drie lijnen tekst aan, die Malek maar al te graag aannam. “Na jaren pizza’s bezorgen en mijn foto in pizzadozen duwen, belde iemand me eindelijk met een rol. Ik ging naar haar kantoor, en later die avond had ik de rol.” De klus in ‘Gilmore Girls’ bracht de bal in ieder geval aan het rollen voor Malek, die daarna onder andere meespeelde in ‘Night at the Museum' en ‘Mr. Robot’. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.