Wereldster op audiëntie bij de paus: Robert Redford gaat zienderogen achteruit

Robert Redford ziet er er bijzonder belabberd uit
AP Robert Redford ziet er er bijzonder belabberd uit
Ooit was hij een sekssymbool en de droom van vele vrouwen, nu ziet Robert Redford (83) er bijzonder belabberd uit. Dat bleek toen hij vlak vóór kerst naar Rome reisde om er in audiëntie te worden ontvangen door de paus.

De twee hadden een kort gesprek, waarna de filmster door het hoofd van de katholieke kerk werd gezegend. Vreemd, want Redford heeft zichzelf altijd een agnost genoemd, en later zelfs ronduit een atheïst en al helemaal een tegenstander van georganiseerde religie.

Volgens vrienden voelt Redford dat hij niet zolang meer te gaan heeft en is hij de jongste tijd een stuk spiritueler geworden. “Zijn gezondheid gaat zienderogen achteruit en Robert maakt zichzelf niets wijs”, zegt een van hen. “Als kind leed hij aan polio. Dat was nog vóór het poliovaccin was ontwikkeld. Maandenlang lag hij half verlamd op bed en was hij heel erg ziek. Hij is wel hersteld, maar volgens de specialisten kunnen mensen die in hun kindertijd aan polio hebben geleden, op veel oudere leeftijd een terugval kennen. Dat noemt men het post-poliosyndroom. Het zou dat zijn wat zich nu bij Robert manifesteert: ademhalingsproblemen, moeilijkheden om te slikken, spier- en gewrichtspijnen en algehele vermoeidheid. Waarover hij met de paus heeft gepraat, weet ik ook niet, maar ik vermoed dat hij, met het einde in zicht, toch maar liever op veilig speelt.” 

Robert Redford schudt handjes met de paus
EPA Robert Redford schudt handjes met de paus7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Flor Peeters

  Een man van 83 jaar gaat natuurlijk achteruit, oud worden hou je niet tegen.

 • Jan Gielen

  Meestal mag je de paus een handje geven als je een deel van je vermogen aan het Vaticaan hebt overgemaakt. In ruil daarvoor kom je dan hoger in de hemel en mag je dichter bij Petrus zitten. Toch een mooi vooruitzicht voor Redford.

 • Georges Vande Velde

  Velen van 83 ( als die er nog zijn) zullen zich hun jeugd wel herinneren maar ook ondervinden wat het is om 83 te zijn. Daarvoor moet ge geen Robert Redford zijn !

 • Henk Verhaeren

  Ja, hallo zeg, hij is 83, niet vreemd dat je er dan een beetje belabbert uitziet toch.

 • ivan chtuka

  Vedetten en rijken staan altijd 'n stap hoger hé..