Werd Stan Lee mishandeld door zijn manager? Volgens recente beschuldigingen wel

De voormalige manager van Stan Lee wordt beschuldigd van mishandeling van ouderen.
EPA De voormalige manager van Stan Lee wordt beschuldigd van mishandeling van ouderen.
Keya Morgan, een man die naar eigen zeggen de voormalige manager van Marvel Comics-gezicht Stan Lee was, is aangeklaagd voor mishandeling van ouderen. 

Morgan werd vrijdag aangeklaagd voor meerdere feiten in verband met het misbruik van ouderen. Eén van de aantijgingen is het in gevangenschap houden van oudere mensen, zo schrijft het Amerikaanse CNN. Morgen en Lee zouden bevriend zijn geraakt na de dood van Lee’s vrouw, in 2017. Nog voor zijn dood in 2018 vroeg Lee echter een straatverbod tegen Morgan aan, dat hij ook kreeg. Op dat contract stond te lezen dat Morgen Lee niet mocht misbruiken, lastigvallen of contacteren én hij moest minstens 100 meter van hem wegblijven. Op de aanvraag, die in juni 2018 werd ingediend, stond te lezen: “De verzoeker, en ook de politie en Adult Protective Services, geloven dat Morgan meneer Lee onnodig probeert te beïnvloeden, en hem op die manier isoleert.”  

Morgan ontkende destijds schuld. “Ik heb de laatste jaren erg goed voor meneer Lee gezorgd, en ik heb nooit problemen met hem gehad. Ik heb al jaren een fantastische relatie met hem en hij heeft zelfs al verschillende keren verklaard dat ik zijn leven heb gered”, vertelt hij in een statement aan TMZ. “Ik zal voor de volle 100%, zonder enige twijfel, bewijzen dat dit valse beschuldigingen zijn.” 

Lee was de bedenker van talrijke striphelden, waaronder Spider-Man, The X-Men, Iron Man en Black Panther. De man overleed vorig jaar op 12 november, hij werd 95 jaar. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.