Weinstein mag het land niet uit van de rechter

REUTERS
Een verzoek van Harvey Weinstein om deze maand naar Spanje en Italië af te reizen, is afgewezen door een rechter in New York. De advocaten van de gevallen producent hadden toestemming aangevraagd zodat Weinstein kon werken aan een theaterversie van de film ‘Cinema Paradiso’.

Het juridische team van Weinstein schreef in de aanvraag dat de producent een meeting had met componist Ennio Morricone, die 90 jaar oud is en volgens de advocaten niet meer kan reizen. Weinstein heeft volgens zijn raadsman inkomen nodig om zijn juridische kosten te kunnen betalen, nu hij al twee jaar niet in de bak komt in Hollywood.

De ex-producent is vrij op borgtocht, maar heeft wel zijn paspoort moeten inleveren. Ook is hij verplicht een enkelband te dragen. Hij werd de afgelopen twee jaar door tientallen vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag, variërend van intimidatie tot verkrachting. Volgende maand gaat een proces over enkele van deze zaken van start.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Andy Verachtert

    Iedereen is volgens de wet onschuldig totdat zijn/haar schuld door onweerlegbare feiten bewezen zijn en hij/zij door een rechter definitief veroordeeld is. Laat die man zijn werk gaan doen. Hij is al bij voorbaat gestraft zonder veroordeling ! Onze wereld is niet gebaat bij heksenjachten en 'veroordelingen door de media'.